Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zuiderwoude

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp kiezen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Zuiderwoude zal je verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en controleert wat er mogelijk is. Het energieadvies toont aan welke aanbevelingen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energiebesparingsadvies vind je uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de geselecteerde woningaanpassingen. Het maatwerkrapport is relevant voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont welke duurzame investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij stuurt een verduurzamingsplan met alle duurzame investeringen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per onderwerp lees je het financiële plaatje, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Zuiderwoude die het huis willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zuiderwoude

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te minderen. In het rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de totale investering is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daarbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een energieadviseur zal een bezoek inplannen om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze professional bekijkt grondig de hele woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met vergroeningsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en de besparing. Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Dit rapport moet zijn geschreven door een erkende energiedeskundige. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs zijn vindbaar op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zuiderwoude (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het adviesplan biedt een lijst met uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van spouwmuurisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een neutrale energie-expert. De juiste energieadviseurs kan je vinden op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is raadzaam om verschillende offertes aan te vragen van erkende energie experts. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met opties die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Zuiderwoude.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het adviesbureau komt bij je thuis en analyseert welke werkzaamheden geschikt zijn voor jouw huis. Niet veel later verstuurt hij een betrouwbaar energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je onderwerpen zoals het kostenplaatje, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. In die situaties is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Zuiderwoude laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-experts en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of met maatwerkadviesbedrijf hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw woning?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Zuiderwoude vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde vakman. Het is slim om een adviseur uit de buurt te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de bijgaande tabel verstrekken we bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk interessante energie adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Waterland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
J.C.M. Rijkenberg Beheer B.V.Schoener 671132GJVolendam
123 Energieprestatie Advies en LabelsPopulierenlaan 41161SPZwanenburg
Veenpark Vastgoed Advies B.V.Amsterdamseweg 409 A1181BPAmstelveen
Stadsbeheer B.V.Stammerhove 31112VADiemen
Fokke Green SolutionsOranjeplantsoen 241111CDDiemen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Zuiderwoude

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zuiderwoude waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen hun energierekening minderen. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In onze keuzegids kan je aan de slag met de belangrijkste vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over zonnepanelen installeren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Zuiderwoude

 1. Verlaag je energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (lees meer over isolatie)€2010,00€175,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4430,00€975,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5370,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3315,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€480,00€44,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €19,75€31,50 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij normale huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en ga direct aan de slag

Besparen dankzij woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Zuiderwoude is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. Het kent gunstige effecten: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. CV-ketel op gas. Hij neemt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De additionele stroom kan opgewekt worden met een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand delen wij relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zuiderwoude: betaalbaar en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall, Eneco, Essent & Delta, Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Met de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een set met 10 zonnepanelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.500 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Zuiderwoude bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler betekent één of meer zonnecollectoren op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Het gehele systeem zorgt voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.700 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het biedt vele voordelen: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €195,00 – €500,00 per warmtepaneel.

Snelle energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Zuiderwoude. In het gedeelte hieronder verstrekken we een lijst met handige en gunstig geprijsde energiebesparende maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Zuiderwoude!

Plan een adviesgesprek in en check hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Zuiderwoude: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en calculeert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een duurzaam energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Zuiderwoude

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje verstrekken we handige informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Zuiderwoude.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, gevel, vloer, ramen, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Waterland heeft mogelijk verschillende lokale subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waterland kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Zuiderwoude opvragen in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook geldig voor o.a. Monnickendam, Uitdam en Katwoude).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waterland.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Zuiderwoude

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zuiderwoude?

Dit energie maatwerkadvies Zuiderwoude is een advies met concrete maatregelen voor het duurzamer maken van jouw huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsplan onderschrijft per maatregel het financiële plaatje en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situatie is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit advies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €230,00 tot ongeveer €320,00. Voor een normale tussenwoning kost het ongeveer €240,00. Het is slim om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Zuiderwoude op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op deze manier kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten doen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbureau kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het gebouw energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte kosten en de opbrengsten per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Zuiderwoude voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een duurzamere energieprestatie draagt bij aan lagere maandelijkse energielasten, een aangenaam binnenklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor meer info.

Plaats een reactie