Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Uitdam

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Uitdam biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en omschrijft waar de kansen liggen. Het plan verduidelijkt welke alternatieven jouw energierekening direct doen dalen en het binnenklimaat verbeteren. In de aanbevelingen tref je uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de getoonde verduurzamingsmaatregelen. Het maatwerkadvies is ontworpen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij levert een verduurzamingsplan met alle werkzaamheden die je kan laten uitvoeren.
 • Denk aan: zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per keuze vind je de verwachte kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Uitdam die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-uitdam

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te reduceren In het onderzoek wordt nauwkeurig omschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en wat het rendement is. Hierbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon check jouw huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij schrijft een rapport met een opsomming van alle maatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Goed om te weten: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Wens je een energiezuinige woning, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gediplomeerde energie-expert. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs check je centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Uitdam (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieplan bevat een weergaven van alle duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels met steenwol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een deskundige adviseur. Gecertificeerde energie experts kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts mogen zelf hun prijs bepalen. Het is verstandig om minimaal 2 offertes op te vragen van gekwalificeerde vakmensen. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo exact mogelijk. Het vergelijken van de offertes wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een overzicht van opties die relevant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Uitdam.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbedrijf komt bij je thuis en onderbouwt welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn. Vervolgens krijg je een kwalitatief energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel lees je aspecten zoals de minimale prijzen, de opbrengsten per jaar en ook de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Uitdam laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw huis?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Uitdam vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. Het is wijs om een energie expert uit jouw eigen regio te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel verstrekken we naam + adresgegevens van kwalitatieve energie experts die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Waterland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
J.C.M. Rijkenberg Beheer B.V.Schoener 671132GJVolendam
123 Energieprestatie Advies en LabelsPopulierenlaan 41161SPZwanenburg
Veenpark Vastgoed Advies B.V.Amsterdamseweg 409 A1181BPAmstelveen
Stadsbeheer B.V.Stammerhove 31112VADiemen
Fokke Green SolutionsOranjeplantsoen 241111CDDiemen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Uitdam

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Uitdam die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In het gedeelte hieronder beschrijven we de beste vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over zonnepanelen opbrengst.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Uitdam

 1. Verlaging van de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk meer info over isolatie)€4415,00€415,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4810,00€550,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5215,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2950,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€490,00€54,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €390,00€42,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Vind een energiedeskundige en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Uitdam is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Het kent gunstige effecten: de energierekening gaat omlaag, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het klimaat, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De additionele stroom kan je halen uit zonnepanelen. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand bieden we relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en maakt het tapwater warm. Het gasverbruik kan dan naar 0. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Uitdam: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Essent, Budget Energie, Vattenfall en United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers, Delta. Door de salderingsmaatregel krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een complete installatie van 10 panelen kan je laten monteren voor €4.650 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 – 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Uitdam laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler is een geïntegreerde zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. De zonneboiler levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.550 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €215,00 – €425,00 per element.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Los van de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Uitdam. Hieronder check je een weergave met praktische en laag geprijsde energiebesparende maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Uitdam!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Uitdam: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat energiebesparende maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het document geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis aangepakt? En gaat je huis verkocht worden of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur komt je huis en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Ontdek beschikbare subsidies in Uitdam

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten het energieverbruik minderen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder bieden we nuttige info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Uitdam.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, dak, (spouw)muur, gevel, vloer.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Waterland heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waterland zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Uitdam bekijken in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Katwoude, Marken en Broek in Waterland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waterland.
 • Je hypotheek oprekken: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Uitdam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Uitdam?

Het energie maatwerkadvies Uitdam is een adviesrapport met suggesties voor de vergroening van je pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit advies biedt per maatregel de investering en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor huizeneigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor die situatie is dit rapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het toont aan welke energiebesparende maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit rapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de oppervlakte van het huis, en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €195,00 tot en met €325,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak is het tarief circa €240,00. Het is goed om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Uitdam aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zo kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen inkopen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het onderzoeksbureau kijkt samen met bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden geïnformeerd over het kostenplaatje en de besparing per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Uitdam voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, een aangenaam binnenklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de vergroeningsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie