Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Waterland

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Waterland kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en verkent wat er mogelijk is. Het plan verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het energielabel verbeteren. In het verduurzamingsplan onderschrijven ze in detail de totale kosten en het rendement van de uitgezochte verduurzamingsmogelijkheden. Het energierapport is relevant voor alle particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Uiteindelijk krijg je een energieplan met alle duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Denk aan: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per optie kun je meer info vinden over de minimale prijzen, het rendement en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Waterland die een beter energielabel willen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-waterland

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te minderen. In het document wordt nauwkeurig omschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Binnen dit advies kun je maatregelen overwegen zoals infraroodpanelen, dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een specialist op het gebied van energie komt op locatie langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige neemt de woning op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met alle vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een betrouwbare specialist op het gebied van energie. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs kan je achterhalen via het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Waterland (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsplan helpt je op weg met alle verduurzamingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het verbeteren van buitengevelisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een neutrale energieadviseur. Geschikte bedrijven check je op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerkadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Wij adviseren om verschillende offertes te verkrijgen van objectieve energie specialisten. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is belangrijk. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een advies met opties die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Waterland.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een adviseur neemt de woning op en analyseert welke potentiële maatregelen gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een gunstig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze informatie zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Waterland laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Waterland vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gecertificeerde vakman. Het is aan te raden om een adviseur uit de buurt te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. In de bijgaande tabel tref je namen en adressen van kwalitatieve bedrijven die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Waterland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
J.C.M. Rijkenberg Beheer B.V.Schoener 671132GJVolendam
123 Energieprestatie Advies en LabelsPopulierenlaan 41161SPZwanenburg
Veenpark Vastgoed Advies B.V.Amsterdamseweg 409 A1181BPAmstelveen
Stadsbeheer B.V.Stammerhove 31112VADiemen
Fokke Green SolutionsOranjeplantsoen 241111CDDiemen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Waterland

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Waterland die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Steeds meer mensen willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In deze gids kan je aan de slag met de gunstigste verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over gevelisolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Waterland

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een klimaatbewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (meer over woningisolatie)€1325,00€225,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4200,00€875,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5275,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3310,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€465,00€35,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €22,50€32,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk maatwerkadviseurs en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Waterland is een aantrekkelijke optie. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is milieubewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies te selecteren. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de CV- of HR ketel. Het vangt warmte op uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De aanvullende stroom kan je genereren met zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand check je praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en verhit al je tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Waterland: een betaalbaar alternatief en is een goede oplossing voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice, Eneco, Essent & Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, Oxxio, United Consumers. Dankzij de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een complete installatie van 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.050 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Waterland laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een collector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.150 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De onkosten van warmtepanelen liggen tussen de €215,00 – €350,00 per infraroodpaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Waterland. Onderstaand delen we daarom een lijstje met relevante en interessant geprijsde energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Waterland!

Vraag naar het adviesgesprek en achterhaal hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Waterland: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt praktische maatregelen die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het advies toont bovendien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur neemt de woning op en calculeert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een groen energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Waterland

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder bespreken we praktische informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Waterland.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan (spouw)muur, vloer, dak, wanden, gevel.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Waterland heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waterland vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Waterland gebruiken in april 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook geldig voor o.a. Diemen, Landsmeer en Amstelveen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waterland.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Waterland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Waterland?

Dit energie maatwerkadvies Waterland is een energieplan met aanbevelingen voor de vergroening van jouw woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsplan komt per maatregel met de minimale prijzen en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor huizeneigenaren die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die gevallen is dit advies verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat je zien welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Via dit besparingsrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, de omvang van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €205,00 tot wel €295,00. Voor een gemiddelde woning kost het hele traject ongeveer €240,00. Wij adviseren om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Waterland te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zodoende kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bureau inventariseert bij de bewoners het wensenlijstje om het complex te optimaliseren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het pand. Bewoners vinden hier ook de verwachte prijzen en de besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Waterland voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een versterkte energieprestatie geeft gunstigere energierekeningen, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie