Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Watergang

De hoogte van de energierekening beperken? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Watergang kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en controleert wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies verduidelijkt welke aanbevelingen relevant zijn voor jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het maatwerkrapport beschrijven ze nauwkeurig de kosten en het rendement van de potentiële duurzame keuzes. Het energieadvies is ontworpen voor alle particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke duurzame investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij levert een verduurzamingsrapport met alle opties die voor jouw interessant zijn.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per onderdeel lees je de verwachte kosten, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Watergang die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-watergang

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te verminderen. In het document wordt nauwkeurig omschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de kosten zijn, en wat het rendement is. Binnen dit advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energie-expert komt langs voor inspecties en om een goed advies te kunnen geven. Deze persoon doet een grondige analyse en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met energiebesparende maatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Professionele en betrouwbare energieadviseurs zoek je via het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Watergang (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsrapport helpt je op weg met uiteenlopende duurzame oplossingen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, gevelisolatie met steenwol en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende tekst laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een neutrale maatwerk adviseur. Ervaren vakmensen zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerkadviesbureau’s hanteren heel verschillende tarieven. Het is wijs om verschillende offertes op te zoeken van neutrale energieadviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je stap-voor-stap tot een schema met investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Watergang.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De energie expert bezoekt je aan huis en stelt vast welke verduurzamingsmaatregelen doelgericht zijn. Kort daarop mailt hij een gefundeerd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel delen ze onderwerpen zoals de minimale prijzen, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Watergang laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woning?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Watergang vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Wij adviseren om een adviseur uit jouw eigen regio te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel doorzoek je contactgegevens van betrouwbare specialisten die huizen inspecteren in de gemeente Waterland. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GBuildMauritius 41448SBPurmerend
Huisjas Energie AdviesKlipper 551483TTDe Rijp
EN Vastgoed B.V.Roode Wildemanweg 471521PZWormerveer
DDKeuringHudsonstraat 91448XDPurmerend
Nationaal Energie Advies B.V.Impuls 251446WCPurmerend
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Watergang

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Watergang die direct tot je beschikking zijn. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huiseigenaren zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van verschillende bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder noemen we de aantrekkelijkste duurzame oplossingen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over spouwmuur isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Watergang

 1. Een gunstige energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk hier meer info)€3525,00€430,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5615,00€995,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4825,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3155,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€395,00€43,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €500,00€41,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Vind een energiedeskundige en plan een afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Watergang is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is essentieel: de energierekening gaat omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Noemenswaardig: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasketel. Het onttrekt warmte aan bronnen zoals lucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder lees je meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater verwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Watergang: is een stuk betaalbaarder en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Engie, GreenChoice, Budget Energie of Delta, United Consumers, Oxxio, Vandebron, Powerpeers. Door te salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €5.000 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Watergang laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze installatie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.100 (met installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: minder last van luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €210,00 t/m €350,00 per ruimte.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Watergang. In het gedeelte hieronder doorzoek je een lijstje met doelgerichte en betaalbare duurzaamheidsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Watergang!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Watergang: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat energiebesparende maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een huis is.
 • Dit label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een duurzaam energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning duurzaam maken met subsidies in Watergang

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand verstrekken we up-to-date info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Watergang.

 • Isolatie-subsidie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan vloer, ramen, dak, wanden, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Waterland biedt mogelijk ook diverse regionale subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Waterland kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Watergang aanvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook handig voor o.a. Oude Meer, Wijdewormer en Purmerland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waterland.
 • Pas je eigen hypotheek aan: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Watergang

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Watergang?

Het energie maatwerkadvies Watergang is een adviesplan met een plan van aanpak voor de vergroening van een pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel de investering en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In dat geval is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het toont aan welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. Middels dit plan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, de omvang van de woning en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €195,00 t/m €350,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €270,00. Het is aan te raden om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Watergang te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf vraagt bewoners naar de woonwensen om het flatgebouw te optimaliseren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Uiteraard inclusief de totale benodigde investering en de uiteindelijke terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Watergang voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een groenere energieprestatie geeft lagere maandelijkse energielasten, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie