Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wijdewormer

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is moeilijk waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Wijdewormer kan je hierbij verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en zoekt uit de diverse opties. Het energieplan geeft inzicht in welke alternatieven je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het binnenklimaat verbeteren. In het verduurzamingsplan bieden ze in detail de kosten en de terugverdientijd van de populaire investeringsopties. Het verduurzamingsplan is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke duurzame investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij schrijft een verslag met alle verduurzamingsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Per optie kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Wijdewormer die hun woning duurzamer willen maken en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wijdewormer

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te drukken. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat het allemaal kost, en wat het rendement is. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, HR++ glas, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie bezoek je thuis voor een persoonlijk advies. Deze professional doet een grondige analyse en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en de besparing. Let op: Een maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een professionele adviseur. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs zoek je via het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wijdewormer (februari 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsrapport geeft een schema met bruikbare energiebesparende maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitenmuren met PUR en het installeren van zonnecellen. In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare maatwerkadviseur. Ervaren specialisten kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviesbureau’s hanteren heel verschillende tarieven. Het is raadzaam om diverse offertes te verkrijgen van gekwalificeerde vakmensen. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo specifiek als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform krijg je een weergave met werkzaamheden die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Wijdewormer.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerkadviesbureau komt langs en onderbouwt welke duurzaamheidsmaatregelen doelgericht zijn. Niet veel later mailt hij een kwalitatief energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel vind je informatie zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de geschatte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Wijdewormer laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie specialisten en installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woning?

Check energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Wijdewormer vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een deskundige expert. Wij adviseren om een adviesbedrijf uit de omgeving te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In de tabel hieronder lees je adresgegevens van betrouwbare maatwerkadviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Wormerland. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GBuildMauritius 41448SBPurmerend
Huisjas Energie AdviesKlipper 551483TTDe Rijp
EN Vastgoed B.V.Roode Wildemanweg 471521PZWormerveer
DDKeuringHudsonstraat 91448XDPurmerend
Nationaal Energie Advies B.V.Impuls 251446WCPurmerend
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Wijdewormer

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wijdewormer die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand noemen we de beste vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonnepanelen kopen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Wijdewormer

 1. Een lagere energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (lees meer over isolatie)€3430,00€430,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11775,00€750,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5515,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3205,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€450,00€29,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1225,00€195,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Wijdewormer is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kunt direct besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is milieubewust, het werkt ook geluidswerend en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasketel. Hij werkt met warmte van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder bieden we handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en levert warm tapwater in huis. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Wijdewormer: betaalbaar en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Engie, Eneco, Budget Energie of Delta, Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Doordat je mag salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.750 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 – 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Wijdewormer laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze constructie maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in de woning warm water te maken. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) is er al voor €3.950 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen effect op de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €180,00 tot €550,00 per element.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Wijdewormer. In het gedeelte hieronder verstrekken we een lijstje met handige en gunstig geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Wijdewormer!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Wijdewormer: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Het adviesrapport deelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een actueel energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning duurzaam maken met subsidies in Wijdewormer

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk los van het gas komen. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje lees je praktische informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Wijdewormer.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerk aan vloer, (spouw)muur, wanden, gevel, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in februari 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Wormerland hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Wormerland tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Wijdewormer opvragen in februari 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals Purmerland, Zuidoostbeemster en Ilpendam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Wormerland.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Wijdewormer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wijdewormer?

Het energie maatwerkadvies Wijdewormer is een rapport met aanbevelingen voor het vergroenen van je woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het installeren van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit adviesrapport komt per maatregel met de verwachte prijzen en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op die momenten is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het stelt bloot welke werkzaamheden de meeste besparing opleveren. Met behulp van dit besparingsadvies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hebben te maken met het type woning, de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €220,00 tot en met €310,00. Voor een normale tussenwoning betaal je om en nabij de €265,00. Het is nuttig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Wijdewormer te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op deze manier kan men collectief CO-2 besparende maatregelen inplannen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het rapport vinden de eigenaren ook de totale benodigde investering en de besparing.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Wijdewormer voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan een gunstigere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, korting op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Plaats een reactie