Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ilpendam

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Ilpendam biedt uitkomst! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en beoordeelt waar besparingen mogelijk zijn. Het uiteindelijke advies laat jouw zien welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het verduurzamingsplan check je heel specifiek de kosten en baten van de geselecteerde investeringskeuzes. Het verduurzamingsrapport is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij stuurt een energieadvies met alle opties die voor jouw interessant zijn.
 • Bekijk de effecten van: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel toont het rapport de verwachte prijzen, wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Ilpendam die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ilpendam

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te minderen. In het onderzoek staat dus heel concreet aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het allemaal kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat geval kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiecoach belt jouw voor een afspraak om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur doet een grondige analyse en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Er wordt een rapport opgesteld met alle duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een professionele vakman. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs kan je vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ilpendam (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het document geeft een overzicht met uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, gevelisolatie met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gekwalificeerde energie-expert. Betrouwbare adviesbedrijven vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Wij adviseren om minimaal 2 offertes te zoeken van deskundige maatwerkadviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak is vastgelegd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website kom je tot een complete samenvatting met werkzaamheden die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Ilpendam.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het maatwerk-adviesbedrijf loopt door de woning en stelt vast welke duurzaamheidsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop ontvang je een volledig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze randzaken zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Ilpendam laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of het adviesbureau daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Ilpendam vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een onafhankelijke vakman. Het is nuttig om een expert nabij jouw woonplaats te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de tabel hieronder lees je naam + adresgegevens van betrouwbare maatwerkadviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Waterland. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GBuildMauritius 41448SBPurmerend
Huisjas Energie AdviesKlipper 551483TTDe Rijp
EN Vastgoed B.V.Roode Wildemanweg 471521PZWormerveer
DDKeuringHudsonstraat 91448XDPurmerend
Nationaal Energie Advies B.V.Impuls 251446WCPurmerend
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Ilpendam

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ilpendam waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids delen wij de meest voorkomende duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over kruipruimte isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Ilpendam

 1. Beperk de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een hogere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (klik voor meer info)€2415,00€150,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4025,00€1085,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4820,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2980,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€395,00€32,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €565,00€45,00 p/jaar
Kosten en baten van verschillende besparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Bekijk energiespecialisten en plan afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Ilpendam is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is klimaatbewust, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Het vangt warmte op uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Jouw stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand ontdek je praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ilpendam: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Engie, Budget Energie, Vattenfall of Powerpeers, Oxxio, Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.450 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Ilpendam laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonnecollector op het dak en een voorraadvat. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €4.000 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen effect op de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €150,00 tot €450,00 per element.

Snelle energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Ilpendam. Bijgaand vind je om die reden een schema met praktische en voordelige energiebesparingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Ilpendam!

Vraag adviesgesprek aan en ontdek hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Ilpendam: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit adviesrapport geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur neemt de woning op en calculeert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een perfect energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Ilpendam

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder check je actuele informatie de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Ilpendam.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van gevel, dak, wanden, vloer, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Waterland heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waterland zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Ilpendam gebruiken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Aalsmeerderbrug, Watergang en Oude Meer).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waterland.
 • Laat je hypotheek aanpassen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Ilpendam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ilpendam?

Het energie maatwerkadvies Ilpendam is een rapport met tips en aanbevelingen voor het vergroenen van je woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het document geeft per maatregel het budget en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor VVE’s en particulieren die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor deze situaties is dit concept plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Aan de hand van dit besparingsrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hebben te maken met woningtype, de omvang van de woning en de adviseur die je kiest. Het tarief komt uit tussen de €200,00 tot €295,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €240,00. Tip: het is handig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Ilpendam aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als vertegenwoordigers van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op basis daarvan kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het hele gebouw opnemen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw te verduurzamen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Uiteraard inclusief de uiteindelijke kosten en de terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Ilpendam voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw advies toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een groenere energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, meer comfort, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie