Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oude Meer

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Oude Meer geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en controleert de diverse opties. Het energieadvies stelt bloot welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het rapport check je grondig de totale kosten en het rendement van de uitgezochte investeringskeuzes. Het plan is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke opties jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Uiteindelijk krijg je een plan met alle duurzaamheidsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Denk aan: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel kun je aspecten achterhalen zoals het kostenplaatje, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Oude Meer die hun woning duurzamer willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oude-meer

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor privé-woningen en kantoren dat helpt om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te minderen. In het onderzoek wordt nauwkeurig omschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat het kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hierbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, warmtepomp, infraroodpanelen, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energieadviseur belt jouw voor een afspraak om met jouw samen een plan te schrijven. Deze vakman loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een gediplomeerde expert op het gebied van energie . Gediplomeerde en onpartijdige energieadviseurs zoek je via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oude Meer (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het rapport geef je inzicht in innovatieve maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van isolatie op buitenmuren en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een neutrale adviseur. Betrouwbare experts zijn vindbaar op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Wij adviseren om 2 of 3 offertes aan te vragen van erkende specialisten. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo specifiek als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is essentieel. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een overzicht van duurzame investeringen die mogelijk interessant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Oude Meer.

 4. Neem het energierapport door

  Een energieadviseurs komt op locatie en checkt welke duurzaamheidsmaatregelen hun doel goed bereiken. Kort daarop verstuurt hij een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel delen ze randzaken zoals de kosten, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Hier kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Oude Meer laten uitvoeren). Deze deskundige kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Oude Meer vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gekwalificeerde energie expert. Het is aan te raden om een energie expert uit de regio te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de tabel hieronder doorzoek je gegevens van mogelijke maatwerkadviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Haarlemmermeer. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
TvG-adviesEmmastraat 121432EXAalsmeer
Nationaal Energie Advies B.V.Impuls 251446WCPurmerend
DDKeuringHudsonstraat 91448XDPurmerend
Smart LabelingCartografielaan 351421LEUithoorn
E-Positive B.V.Cartografielaan 351421LEUithoorn
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Oude Meer

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oude Meer waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In de tekstblokjes hieronder kan je aan de slag met de meest populaire maatregelen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over bodem isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Oude Meer

 1. Verlaag je energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (lees meer over isolatie)€2090,00€255,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11875,00€780,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5525,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2910,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€450,00€38,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €560,00€43,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Bekijk energiespecialisten en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Oude Meer is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is een absolute must: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, het is een groene investering, het functioneert tevens als een geluidswal en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasgestookte CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De aanvullende stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand behandelen we aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oude Meer: een voordeliger systeem en werkt ook uitstekend bij huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Budget Energie, Vattenfall, Engie of United Consumers, Powerpeers, Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een goede set met 10+ panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.850 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Oude Meer laten plaatsen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Na de installatie van de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (voorraadvat met 150 – 200 liter) komt uit op ongeveer €3.650 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €200,00 t/m €450,00 per infraroodpaneel.

Praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Oude Meer. Onderstaand delen we daarom een lijst met belangrijke en interessant geprijsde maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Oude Meer!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Oude Meer: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat allerlei maatregelen die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Het plan deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een milieuvriendelijk energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Oude Meer

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder vind je praktische informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Oude Meer.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, ramen, dak, (spouw)muur, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Haarlemmermeer biedt mogelijk ook diverse individuele subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Haarlemmermeer zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Oude Meer bekijken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook geldig voor o.a. Leimuiden, Purmerland en Rijsenhout).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboilers, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Haarlemmermeer.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Oude Meer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oude Meer?

Het energie maatwerkadvies Oude Meer is een rapport met daarin concrete maatregelen voor het duurzamer maken van je woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van het dak of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsplan bespreekt per maatregel de geschatte kosten en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huizenbezitters die willen vergroenen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situatie is dit document heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit document kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €210,00 tot €305,00. Voor een standaard huis kost het ongeveer €245,00. Het is aan te raden om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Oude Meer aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in overeenstemming met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het gebouw groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners ontvangen netjes een mail met de totale benodigde investering en het rendement.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Oude Meer voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw energierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een versterkte energieprestatie leidt tot lagere energiekosten, een prettig werkklimaat, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de vergroeningsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie