Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Leimuiden

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Leimuiden is een goed hulpmiddel! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en bekijkt waar besparingen mogelijk zijn. Het uiteindelijke advies toont aan welke aanbevelingen een energiebesparing realiseren en het leefklimaat in huis verbeteren. In het rapport doorzoek je grondig de totale kosten en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsopties. Het verduurzamingsplan is aan te raden voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij schrijft een energieadvies met alle investeringen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de geschatte kosten, wat het je oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Leimuiden die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-leimuiden

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor particuliere en zakelijke objecten dat helpt om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te verkleinen. In het document staat dus heel concreet aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat het allemaal kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daarbij kun je denken aan maatregelen zoals dakisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een specialist op het gebied van energie komt op locatie langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze vakman bekijkt grondig de hele woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Er wordt een rapport opgesteld met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: De maatwerkadviseur werkt autonoom en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een ervaren energiecoach / deskundige. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs vind je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Leimuiden (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieadvies geeft een schema met uiteenlopende duurzame oplossingen die zinvol zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, het plaatsen van voorzetwandisolatie met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een deskundige energieadviseur. Gecertificeerde experts kan je bekijken op Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te raden om minimaal 2 offertes te zoeken van neutrale bedrijven. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo precies als je kunt. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform word je geleid naar een schema met verduurzamingsmaatregelen die mogelijk interessant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Leimuiden.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt bij je thuis en calculeert welke verduurzamingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Kort hierop stuurt hij een onderbouwd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen toont het rapport aspecten zoals de minimale prijzen, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Leimuiden laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw huis?

Vind energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Leimuiden vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een ervaren energieadviseur. Het is aan te bevelen om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Hieronder delen we bedrijfsnamen en adresgegevens van goede energie adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Kaag en Braassem. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
TvG-adviesEmmastraat 121432EXAalsmeer
Nationaal Energie Advies B.V.Impuls 251446WCPurmerend
DDKeuringHudsonstraat 91448XDPurmerend
Smart LabelingCartografielaan 351421LEUithoorn
E-Positive B.V.Cartografielaan 351421LEUithoorn
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Leimuiden

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Leimuiden waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Hollanders willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids bieden we informatie rondom de aantrekkelijkste vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over vloer isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Leimuiden

 1. Verlaag je energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van de woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk hier meer info)€3475,00€415,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11500,00€730,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5100,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3290,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€480,00€60,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €18,25€32,50 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Voordelen en vormen van woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Leimuiden is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is duurzaam, je beperkt het geluid van buiten en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte verstrekken we aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en maakt het tapwater warm. Het gasverbruik kan dan naar 0. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Leimuiden: een voordeliger systeem en wordt met name toegepast in woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Eneco, Engie, Essent of United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron. Door te salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost ongeveer €4.650 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Leimuiden laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler betekent een geïntegreerde zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het systeem levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.800 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen ongewenste luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €155,00 t/m €500,00 per warmtepaneel.

Andere praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Leimuiden. Onderstaand doorzoek je een lijst met impactvolle en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Leimuiden!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Leimuiden: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat duurzame investeringen die goed uitvoerbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsadvies bespreekt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label toont hoe zuinig een huis is.
 • Het label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een goed energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Een duurzame woning met subsidies in Leimuiden

Praktisch alle huis in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand verstrekken we praktische informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Leimuiden.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van vloer, dak, gevel, (spouw)muur, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Kaag en Braassem biedt mogelijk ook zelf regionale subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Kaag en Braassem kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Leimuiden afsluiten in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Amstelhoek, Rijsenhout en Vrouwenakker).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee particulieren en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Kaag en Braassem.
 • Extra stukje hypotheek nemen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Leimuiden

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Leimuiden?

Een energie maatwerkadvies Leimuiden is een adviesplan met suggesties voor het vergroenen van een woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsrapport behandelt per maatregel de geraamde kosten en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor huizeneigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op dat moment is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit rapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, de totale oppervlakte en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €230,00 – €290,00. Voor een doorsnee huis kost het ongeveer €265,00. Het is slim om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Leimuiden aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte prijzen en de jaarlijkse opbrengsten.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Leimuiden voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Goede energieprestatie leidt tot een lagere maandafrekening, een prettig werkklimaat, een beperkte milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie