Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Vrouwenakker

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Vrouwenakker is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en onderzoekt waar de kansen liggen. Het energieplan laat jouw zien welke alternatieven relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het verduurzamingsrapport delen ze gedetailleerd de totale kosten en het rendement van de potentiële investeringsopties. Het verduurzamingsplan is aantrekkelijk voor particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij biedt een aanbevelingen-rapport met alle duurzame investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp check je de investering, hoeveel je bespaart en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Vrouwenakker die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-vrouwenakker

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te beperken. In het plan wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale investering is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daaromtrent heb je de keuze uit maatregelen zoals HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler. Je regelt het supersnel. Een energiedeskundige komt bij jouw thuis langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze deskundige analyseert het huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur is onafhankelijk en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een betrouwbare energie-expert. Deskundige en objectieve energieadviseurs kan je achterhalen via het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Vrouwenakker (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsadvies geeft een overzicht met verschillende verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van spouwmuurisolatie met glaswol en het installeren van zonnecellen. Hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een onafhankelijke energie-expert. Geschikte energieadviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Adviesbureaus kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is wijs om meerdere offertes aan te vragen van professionele energie specialisten. Verstrek je behoeften van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een complete samenvatting met potentiële maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Vrouwenakker.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een maatwerkadviseurs neemt de woning op en inspecteert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij de woning. Binnen een paar dagen ontvang je een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen check je informatie zoals het kostenplaatje, de opbrengsten en ook de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Vrouwenakker laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-experts en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woonhuis?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Vrouwenakker vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een professionele energie specialist. Het is goed om een adviesbedrijf uit de buurt te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel lees je naam + adresgegevens van professionele energie specialisten die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Nieuwkoop. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Smart LabelingCartografielaan 351421LEUithoorn
TvG-adviesEmmastraat 121432EXAalsmeer
Nationaal Energie Advies B.V.Impuls 251446WCPurmerend
E-Positive B.V.Cartografielaan 351421LEUithoorn
Cavare B.V.Thorbeckelaan 961412BSNaarden
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Vrouwenakker

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Vrouwenakker waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt inzicht in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder noemen we de aantrekkelijkste energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over verduurzamingsmaatregelen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Vrouwenakker

 1. Verlaag je energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (klik voor meer info)€4580,00€490,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11650,00€640,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5130,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3320,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€440,00€28,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €22,25€30,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Vrouwenakker is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren verlies je minder warmte in huis. De effecten zijn positief: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Tip: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de CV- of HR ketel. Het gebruik de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De aanvullende stroom kan je halen uit zonnepanelen. Tijdens de warme maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn 2 opties: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder delen wij meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Vrouwenakker: een prima te betalen installatie en wordt met name toegepast in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Engie, Essent, Budget Energie en Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers, Vandebron, Oxxio. Doordat je mag salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost je circa €6.000 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Vrouwenakker laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in huis warm water te gebruiken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.300 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: neutraal effect op luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €200,00 – €325,00 per element.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Vrouwenakker. In dit blokje vind je daarom een weergave met relevante en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Vrouwenakker!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Vrouwenakker: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat opties die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsrapport deelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur komt je huis en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een goed energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Vrouwenakker

Alle huizen in Provincie Zuid-Holland moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand bieden we up-to-date info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Vrouwenakker.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, gevel, ramen, (spouw)muur, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Nieuwkoop biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Nieuwkoop zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Vrouwenakker aanvragen in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. De Kwakel, Kudelstaart en de Hoef).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Nieuwkoop.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Vrouwenakker

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Vrouwenakker?

Een energie maatwerkadvies Vrouwenakker is een advies met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van jouw pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieadvies geeft per maatregel de verwachte kosten en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor die situatie is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit besparingsrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type huis, de oppervlakte van het huis, en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €225,00 – €315,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €270,00. Het is slim om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Vrouwenakker aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Middels deze methode kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het wooncomplex te vergroenen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de ruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief het kostenplaatje en het rendement.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Vrouwenakker voor zakelijke objecten. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie leidt tot een voordelige energierekening, een prettig werkklimaat, een gunstigere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie