Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing De Kwakel

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies De Kwakel kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en inspecteert waar de kansen liggen. Het rapport stelt bloot welke alternatieven doeltreffend zijn in jouw huis en en het comfort verhogen. In het plan bieden ze overzichtelijk de kosten en baten van de populaire maatregelen. Het rapport met aanbevelingen is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij verstrekt een aanbevelingen-rapport met alle duurzame investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per onderwerp vind je de verwachte kosten, wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in De Kwakel die hun woning duurzamer willen maken en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-de-kwakel

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te reduceren In het plan wordt gedetailleerd weergegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en wat de totale besparing is. In dat geval kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een specialist op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze professional check jouw huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Jij ontvangt een rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Let op: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Ga je jouw huis verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een deskundige energie-expert. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in De Kwakel (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsadvies helpt je op weg met diverse maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie met EPS en het gebruik van een zonneboiler. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gecertificeerde energie-specialist. Professionele maatwerkadviseurs kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is wijs om diverse offertes op te zoeken van objectieve energie experts. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk mogelijk. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een advies met werkzaamheden die relevant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in De Kwakel.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbedrijf komt op locatie en checkt welke investeringen aansluiten bij jouw wensen. Op basis hiervan verstuurt hij een gefundeerd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je informatie zoals de uiteindelijke kosten, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in De Kwakel laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw woonruimte?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur De Kwakel vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is raadzaam om een adviseur nabij jouw woonplaats te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand verstrekken we namen en adressen van kwalitatieve adviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Uithoorn. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Smart LabelingCartografielaan 351421LEUithoorn
TvG-adviesEmmastraat 121432EXAalsmeer
Nationaal Energie Advies B.V.Impuls 251446WCPurmerend
E-Positive B.V.Cartografielaan 351421LEUithoorn
Cavare B.V.Thorbeckelaan 961412BSNaarden
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio De Kwakel

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in De Kwakel waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder bespreken we de beste vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over tochtwerende strips.

Het comfort van een energiezuinige woning in De Kwakel

 1. Beperk de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (klik voor meer over isolatie)€2130,00€280,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11925,00€780,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5100,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2905,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€325,00€34,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €19,50€30,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare adviseurs en plan afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in De Kwakel is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte behouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kan besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasketel. Hij neemt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De stroom kan je halen uit zonnepanelen op je eigen dak. Tijdens de warme maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder tref je relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en verhit al je tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp De Kwakel: is een stuk betaalbaarder en kan goed functioneren in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Vattenfall, Eneco, GreenChoice & Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron. Middels het salderingsprincipe is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost je circa €5.100 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 of 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in De Kwakel laten plaatsen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het verwarmen van water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.150 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen liggen tussen de €220,00 t/m €350,00 per paneel.

Snelle energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in De Kwakel. Onderstaand vind je daarom een overzicht met populaire en laag geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Meteen een persoonlijk energieadvies in De Kwakel!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel De Kwakel: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur doet een grondige check en controleert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een huis is.
 • Het label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in De Kwakel

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder verstrekken we bruikbare informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in De Kwakel.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van ramen, vloer, dak, gevel, (spouw)muur.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Uithoorn biedt mogelijk aanvullende regionale subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Uithoorn zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening De Kwakel afsluiten in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? Dan kan je het heel voordelig lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Muiderberg, de Hoef en Bussum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Uithoorn.
 • Je eigen hypotheek ophogen: breid je bestaande financiering uit.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in De Kwakel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing De Kwakel?

Het energie maatwerkadvies De Kwakel is een energieplan met concrete maatregelen voor het duurzamer maken van een woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsrapport behandelt per maatregel de verwachte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor deze situaties is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit rapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hangen af van het soort woning, de grootte van de woning en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €240,00 tot wel €340,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €280,00. Tip: het is handig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in De Kwakel te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex te verduurzamen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Uiteraard inclusief de geraamde kosten en de terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in De Kwakel voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw energierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verfijnde energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een prettig werkklimaat, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie