Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Muiderberg

Besparen op de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een hybride warmtepomp kopen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Muiderberg is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en controleert de diverse opties. Het energieadvies geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het energielabel verbeteren. In het advies delen ze uitvoerig de totale kosten en het rendement van de populaire maatregelen. Het maatwerkadvies is bedoeld voor particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij schrijft een verduurzamingsplan met alle investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per keuze vind je een kostenbegroting wat het rendement is en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Muiderberg die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-muiderberg

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te verlagen. In het plan wordt gedetailleerd weergegeven wat je kunt doen, wat de kosten zijn, en hoeveel je gaat besparen. Hiervoor kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om kennis te maken. Deze persoon bekijkt de woning volledig en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Jij ontvangt een rapport met alle energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een professionele specialist op het gebied van energie. Professionele en ervaren energieadviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Muiderberg (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het rapport geef je inzicht in alle maatregelen die voldoende effectief zijn. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het verhogen van de isolatiewaarde van gevels en het installeren van zonnecellen. Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een onafhankelijke maatwerk adviseur. Gekwalificeerde specialisten kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energie specialisten mogen zelf hun prijs bepalen. Het is raadzaam om meerdere offertes te verkrijgen van gediplomeerde experts. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is essentieel. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal krijg je een opsomming met opties die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Muiderberg.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De adviseur komt thuis langs en analyseert welke mogelijk interessante maatregelen doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij het doorberekende energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport bijzonderheden als de investering, de besparing per jaar en de geschatte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Muiderberg laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatie-experts en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw pand?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Muiderberg vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een erkende expert. Het is aan te bevelen om een adviesbedrijf uit de buurt te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de onderstaande tabel doorzoek je bedrijfsnamen en adresgegevens van kwalitatieve energie experts die werkzaam zijn binnen de gemeente Gooise Meren. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van der Vaart VastgoedadviesDammerweg 891394GSNederhorst den Berg
het MeetLoketLijsterlaan 761403BBBussum
Hx Installatie Advies B.V.Amsterdamsestraatweg 351411AWNaarden
Schröder & Schröder B.V.Reeweg 12141394JDNederhorst den Berg
Lam SystemsMiddenweg 30 a1394AKNederhorst den Berg
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Muiderberg

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Muiderberg waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen minder energie gebruiken. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder delen wij de meest populaire duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over inductie koken.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Muiderberg

 1. Een lagere energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (lees meer over isolatie)€1475,00€445,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10050,00€655,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5415,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3125,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€355,00€35,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €605,00€43,50 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Muiderberg is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte binnenshuis. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energienota, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de HR-ketel op gas. Het pakt warmte van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerperiode heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder delen we extra details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Muiderberg: is een stuk betaalbaarder en kan goed functioneren in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Engie, GreenChoice, Essent & Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron, Powerpeers, United Consumers. Via de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.550 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 of 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Muiderberg kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor jouw warmte water. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €4.000 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Reden om dit aan te schaffen: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen liggen tussen de €215,00 tot €400,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Muiderberg. In dit blokje doorzoek je een weergave met impactvolle en voordelige vergroeningsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Muiderberg!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Muiderberg: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat allerlei maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Dit besparingsplan deelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label toont hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Muiderberg

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand onderzoek je praktische informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Muiderberg.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, (spouw)muur, gevel, vloer, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Gooise Meren biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Gooise Meren vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Muiderberg afsluiten in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met een financiering door eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Nederhorst den Berg, Bussum en Baambrugge).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een woning die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Gooise Meren.
 • Verhoog je eigen hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Muiderberg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Muiderberg?

Het energie maatwerkadvies Muiderberg is een energieplan met suggesties voor de vergroening van een huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieadvies behandelt per maatregel het financiële plaatje en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor huizeneigenaren die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op dat moment is dit adviesrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning. A.d.h.v. dit concept plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type huis, het woonoppervlakte en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €235,00 – €295,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €230,00. Wij adviseren om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Muiderberg te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door deze constructie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het document vinden bewoners ook de uiteindelijke kosten en de opbrengsten per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Muiderberg voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een verfijnde energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie