Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nederhorst den Berg

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Nederhorst den Berg zal je verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en test wat de opties zijn. Het energiebesparingsadvies toont aan welke aanbevelingen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies beschrijven ze heel specifiek de kosten en het rendement van de diverse duurzame opties. Het plan is geschikt voor particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij schrijft een maatwerkadvies met alle duurzame investeringen die je kan laten uitvoeren.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per optie kun je meer info vinden over de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Nederhorst den Berg die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-nederhorst-den-berg

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verminderen. In het advies wordt zorgvuldig vermeld welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale uitgaven zijn, en wat het rendement is. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een energiecoach bezoek je thuis om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman doet een deskundige checkup en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Jij ontvangt een rapport met daarin maatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een deskundige specialist op het gebied van energie. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs kun je zoeken via de website centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nederhorst den Berg (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het document geeft een overzicht met verschillende energiebesparende maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, isolatie van buitenmuren met glaswol en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk adviseur. Gekwalificeerde energie adviseurs kan je vergelijken op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbureaus hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om 2 of 3 offertes op te zoeken van professionele energie specialisten. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een weergave met opties die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Nederhorst den Berg.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het adviesbedrijf komt op locatie en zoekt uit welke opties doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen krijg je een gunstig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen beschrijven ze randzaken zoals de verwachte kosten, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Nederhorst den Berg laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woning?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Nederhorst den Berg vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een ervaren maatwerkadviseur. Het is verstandig om een adviesbedrijf uit de regio te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de bijgaande tabel vind je contactgegevens van professionele experts die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Wijdemeren. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Lam SystemsMiddenweg 30 a1394AKNederhorst den Berg
Schröder & Schröder B.V.Reeweg 12141394JDNederhorst den Berg
Van der Vaart VastgoedadviesDammerweg 891394GSNederhorst den Berg
AFenergielabelHoutstraat 751353BAAlmere
Bargmann & Van Ek Bouwconsulting B.V.Edelhertweg 111338ECAlmere
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Nederhorst den Berg

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nederhorst den Berg die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Hollanders willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met verschillende bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In onze keuzegids check je goede duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over radiatorfolie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Nederhorst den Berg

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (bekijk hier meer info)€1605,00€275,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6520,00€930,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5410,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3295,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€310,00€58,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €5,10€7,25 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij normale woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind een energiedeskundige en plan een afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Nederhorst den Berg is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Het kent gunstige effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies beschikbaar. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Hij werkt met warmte van de buitenlucht, bodem of water. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder vind je aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nederhorst den Berg: een betaalbaar alternatief en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Engie, GreenChoice, Budget Energie en Powerpeers, Oxxio, Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.750 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Nederhorst den Berg laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het verwarmen van water. Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.300 (incl. installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €185,00 tot €400,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Nederhorst den Berg. Onderstaand check je een aantal handige en aantrekkelijk geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Nederhorst den Berg!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Nederhorst den Berg: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt allerlei maatregelen die je kunt gebruiken om te besparen op de energielasten. Dit besparingsadvies vertelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een actueel energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Nederhorst den Berg

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder bespreken we nuttige info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Nederhorst den Berg.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerk aan gevel, (spouw)muur, dak, vloer, ramen.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Wijdemeren heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Wijdemeren kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Nederhorst den Berg opvragen in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook handig voor o.a. Ankeveen, Baambrugge en Abcoude).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Wijdemeren.
 • Laat je hypotheek aanpassen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Nederhorst den Berg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nederhorst den Berg?

Dit energie maatwerkadvies Nederhorst den Berg is een concept plan met aanbevelingen voor de vergroening van een pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsplan behandelt per maatregel het kostenplaatje en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op die momenten is dit document heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het toont aan welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit rapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden gebaseerd op huistype, de totale oppervlakte en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €195,00 tot wel €340,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €275,00. Het is aan te bevelen om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Nederhorst den Berg te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het appartementencomplex groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden geïnformeerd over de uiteindelijke kosten en de besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Nederhorst den Berg voor bedrijven. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een groenere energieprestatie mondt uit in een lagere maandafrekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzame oplossingen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie