Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Baambrugge

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Baambrugge is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en controleert wat de mogelijkheden zijn. Het rapport laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing realiseren en het binnenklimaat verbeteren. In het verduurzamingsrapport beschrijven ze uitgebreid de kosten en het rendement van de getoonde duurzame keuzes. Het maatwerkrapport is een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke duurzame investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij komt met een rapport met alle opties die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per keuze kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Baambrugge die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-baambrugge

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te minimaliseren. In het rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de totale investering is, en wat de totale besparing is. In dat kader kun je maatregelen overwegen zoals HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp. Het is heel simpel. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze professional analyseert het huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en de besparing. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is neutraal en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een ervaren energie-expert. Vakbekwame en bedreven energieadviseurs zijn te vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Baambrugge (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je woning te renoveren? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsadvies bevat een weergaven van alle duurzame oplossingen die realistisch zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, het verbeteren van gevelisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een ervaren energieadviseur. Ervaren EPA-adviseurs kan je vergelijken op de website van het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten zijn vrij in hun pricing. Het is raadzaam om enkele offertes op te zoeken van neutrale maatwerkadviesbureaus. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak is vastgelegd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een complete samenvatting met potentiële maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met de energiecoach in Baambrugge.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De adviseur loopt door de woning en rekent uit welke maatregelen aan te bevelen zijn. Kort hierop ontvang je een kwalitatief energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag randzaken zoals de uiteindelijke kosten, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Baambrugge laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je huis?

Check energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Baambrugge vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een erkende maatwerkadviseur. Het is wijs om een energie expert rondom je woonplaats te benaderen. Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand doorzoek je naam + adresgegevens van mogelijke bedrijven die werkzaam zijn binnen de gemeente De Ronde Venen. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van der Vaart VastgoedadviesDammerweg 891394GSNederhorst den Berg
het MeetLoketLijsterlaan 761403BBBussum
Hx Installatie Advies B.V.Amsterdamsestraatweg 351411AWNaarden
Schröder & Schröder B.V.Reeweg 12141394JDNederhorst den Berg
Lam SystemsMiddenweg 30 a1394AKNederhorst den Berg
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Baambrugge

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Baambrugge waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel mensen willen minder energie gebruiken. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het gedeelte hieronder check je de aantrekkelijkste maatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over tochtstrips.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Baambrugge

 1. Een aantrekkelijke energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (klik voor meer over isolatie)€1510,00€250,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5935,00€1070,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4665,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3110,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€395,00€31,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €22,25€28,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij normale woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek energiedeskundige en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Baambrugge is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren verlies je minder warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is milieubewust, het werkt ook geluidswerend en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. CV-ketel op gas. Het pakt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand ontdek je meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en verhit al je tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Baambrugge: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Budget Energie, Essent, Vattenfall of United Consumers, Powerpeers, Oxxio, Delta, Vandebron. Met de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €5.150 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 of 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Baambrugge laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in huis warm water te gebruiken. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.000 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De onkosten van warmtepanelen liggen tussen de €205,00 – €500,00 per element.

Snelle energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Baambrugge. In het gedeelte hieronder lees je een overzicht met impactvolle en niet al te dure maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Baambrugge!

Zet een adviesgesprek in de agenda en krijg inzicht in hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Baambrugge: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Dit besparingsadvies bespreekt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en onderzoekt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Baambrugge

De meeste panden in Provincie Utrecht moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met actuele informatie de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Baambrugge.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van ramen, (spouw)muur, wanden, dak, gevel.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente De Ronde Venen heeft mogelijk verschillende regionale subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer De Ronde Venen kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Baambrugge gebruiken in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Abcoude, Muiden en Nigtevecht).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente De Ronde Venen.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Baambrugge

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Baambrugge?

Een energie maatwerkadvies Baambrugge is een energieadvies met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van je huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het toepassen van een warmtepompsysteem of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het adviesplan behandelt per maatregel de kosten en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op die momenten is dit besparingsrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit advies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de grootte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €200,00 t/m €335,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €260,00. Het is goed om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Baambrugge te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Uiteraard inclusief de geschatte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Baambrugge voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie leidt tot lagere energiekosten, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie