Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Abcoude

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Abcoude is daarvoor in het leven geroepen Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en test wat er mogelijk is. Het energieadvies stelt bloot welke investeringen een energiebesparing realiseren en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het rapport onderschrijven ze heel specifiek de initiële investering en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsmogelijkheden. Het energieadvies is geschikt voor particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies toont welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij deelt een energierapport met alle werkzaamheden die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het rendement is en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Abcoude die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-abcoude

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te beperken. In het rapport wordt specifiek aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de kosten zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daarbij heb je de keuze uit maatregelen zoals HR++ glas, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een energiedeskundige belt jouw voor een afspraak om met jouw samen een plan te schrijven. Deze persoon check jouw huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een onafhankelijke energiedeskundige. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs zoek je via het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Abcoude (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport geef je inzicht in bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), voorzetwandisolatie met EPS of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In onze stappenplan bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Objectieve experts kan je vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie specialisten rekenen verschillende tarieven. Het is slim om minimaal 2 offertes op te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een overzicht van investeringen die relevant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Abcoude.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De energie specialist komt thuis langs en calculeert welke maatregelen gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een erkend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel noteren ze aspecten zoals het kostenplaatje, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Abcoude laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij technici, isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn huis?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Abcoude vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. Het is beter om een adviseur rondom je woonplaats te selecteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de bijgaande tabel behandelen we contactgegevens van betrouwbare adviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente De Ronde Venen. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
AFenergielabelHoutstraat 751353BAAlmere
Lam SystemsMiddenweg 30 a1394AKNederhorst den Berg
Schröder & Schröder B.V.Reeweg 12141394JDNederhorst den Berg
Bargmann & Van Ek Bouwconsulting B.V.Edelhertweg 111338ECAlmere
EnergiemétrBoeierstraat 121335SPAlmere
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Abcoude

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Abcoude die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Nederlanders willen hun energierekening minderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Bijgaand introduceren we de meest geschikte energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Bekijk ook onze pagina met informatie over woning ventilatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Abcoude

 1. Beperk de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een klimaatbewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (lees meer over isolatie)€1815,00€380,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4235,00€680,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4725,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2940,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€415,00€27,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €34,50€27,50 p/jaar
Kosten en baten van verschillende besparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Abcoude is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte in huis. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energienota, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is duurzaam, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasketel. Deze installatie profiteert van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De stroom kan jij eventueel verkrijgen middels innovatieve zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder check je handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Abcoude: is een stuk betaalbaarder en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Essent, Vattenfall, Engie of United Consumers, Powerpeers, Oxxio, Delta, Vandebron. Dankzij de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.450 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 of 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Abcoude bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler is één of meer zonnecollectoren op het dak en een extra buffervat. Het verwarmingssysteem zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het verwarmen van water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.650 (incl. montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen effect op de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €160,00 t/m €500,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Abcoude. Hieronder delen wij een lijst met praktische en goedkope duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Abcoude!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Abcoude: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat energiebesparende maatregelen die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur neemt de woning op en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Abcoude

De meeste panden in Provincie Utrecht moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder delen we actuele informatie de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Abcoude.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van ramen, (spouw)muur, gevel, vloer, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente De Ronde Venen heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer De Ronde Venen tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Abcoude gebruiken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Kortenhoef, Nigtevecht en s-Graveland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaren van een woning hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente De Ronde Venen.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Abcoude

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Abcoude?

Dit energie maatwerkadvies Abcoude is een adviesrapport met concrete maatregelen voor de verduurzaming van je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het rapport komt per maatregel met de investering en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke keuzes jouw woning duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit document wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, de totale oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €185,00 t/m €310,00. Voor een gemiddelde woning betaal je om en nabij de €270,00. Het is slim om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Abcoude aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau inventariseert bij de bewoners het wensenlijstje om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Uiteraard inclusief de totale benodigde investering en de geraamde terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Abcoude voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw document bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een verfijnde energieprestatie leidt tot een goedkopere energiefactuur, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor alle informatie.

Plaats een reactie