Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nigtevecht

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Zal ik starten met isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Nigtevecht is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en analyseert wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies doorzoek je gedetailleerd de totale kosten en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsmogelijkheden. Het aanbevelingen-rapport is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij komt met een maatwerkadvies met alle potentiële maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per maatregel vind je de geschatte kosten, het rendement en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Nigtevecht die hun woning duurzamer willen maken en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nigtevecht

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor bedrijven en particulieren dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te beperken. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Je regelt het supersnel. Een maatwerkadviseur zal een bezoek inplannen om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze professional bekijkt de woning volledig en checkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een objectieve energieadviseur. Gediplomeerde en onpartijdige energieadviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nigtevecht (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit adviesrapport geef je inzicht in uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, buitenmuurisolatie met EPS en het installeren van zonnecellen. In de volgende alinea delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gekwalificeerde maatwerk adviseur. Objectieve vakmensen kan je vergelijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviseurs zijn vrij in hun pricing. Wij adviseren om 2 of 3 offertes te ontvangen van betrouwbare EPA-adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees heel concreet. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een lijst met mogelijk interessante maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Nigtevecht.

 4. Neem het energierapport door

  De energie expert brengt een bezoek aan huis en checkt welke opties doelgericht zijn. Kort hierop verkrijg je een compleet energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel bekijk je onderdelen zoals het kostenplaatje, de besparing en de totale terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Nigtevecht laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn woonhuis?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Nigtevecht vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde expert. Het is slim om een energie expert uit de regio te benaderen. Ze kennen het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel doorzoek je contactgegevens van professionele energie adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Stichtse Vecht. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
AFenergielabelHoutstraat 751353BAAlmere
Lam SystemsMiddenweg 30 a1394AKNederhorst den Berg
Schröder & Schröder B.V.Reeweg 12141394JDNederhorst den Berg
Bargmann & Van Ek Bouwconsulting B.V.Edelhertweg 111338ECAlmere
EnergiemétrBoeierstraat 121335SPAlmere
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Nigtevecht

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nigtevecht waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om een contactmoment in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel mensen zouden graag energie willen besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In de tekstblokjes hieronder kan je aan de slag met de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over waterbesparende douchekop.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Nigtevecht

 1. Een lagere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (meer over woningisolatie)€2135,00€140,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11900,00€705,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5025,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3305,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€435,00€52,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €350,00€44,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Nigtevecht is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is een absolute must: de energierekening gaat omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De stroom kan je halen uit innovatieve zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder bieden we praktische details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en pompt warm tapwater door de woning. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Nigtevecht: is een stuk betaalbaarder en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Essent, Budget Energie, GreenChoice of Delta, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers. Dankzij de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.450 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 – 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Nigtevecht laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler betekent de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraadvat. Het gehele systeem zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.300 inclusief installatiewerk.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: minder last van luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €205,00 tot €425,00 per warmtepaneel.

Andere praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Nigtevecht. Hieronder delen wij een aantal impactvolle en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Nigtevecht!

Zet een adviesgesprek in de agenda en krijg inzicht in hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Nigtevecht: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat praktische maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieadvies bespreekt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en calculeert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een uitstekend energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Nigtevecht

Alle huizen in Provincie Utrecht moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder bespreken we bruikbare informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Nigtevecht.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerk aan gevel, wanden, dak, ramen, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Stichtse Vecht heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Stichtse Vecht zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Nigtevecht vergelijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. s-Graveland, Nederhorst den Berg en Ankeveen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Stichtse Vecht.
 • Verhoog je eigen hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Nigtevecht

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nigtevecht?

Het energie maatwerkadvies Nigtevecht is een plan met aanbevelingen voor het energiezuinig maken van een woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het document behandelt per maatregel de verwachte kosten en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningbezitters die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die gevallen is dit energieplan een must. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke investeringen de meeste besparing opleveren. Met behulp van dit adviesplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hebben te maken met het type woning, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €220,00 tot €310,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €230,00. Het is verstandig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Nigtevecht te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten doen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert brengt het volledige complex in kaart.Het bureau achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het flatgebouw groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte prijzen en de besparing per jaar.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Nigtevecht voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Goede energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de voorwaarden.

Plaats een reactie