Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ankeveen

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Ankeveen kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en inspecteert waar besparingen mogelijk zijn. Het energiebesparingsadvies toont aan welke opties relevant zijn voor jouw huis en en het comfort verhogen. In het maatwerkrapport vind je grondig de initiële investering en het rendement van de bekende duurzame opties. Het energierapport is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke duurzame investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Je krijgt een advies met alle duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Onder andere: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je aspecten achterhalen zoals de geraamde kosten, hoeveel je bespaart en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Ankeveen die hun woning duurzamer willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-ankeveen

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te drukken. In het advies wordt gedetailleerd weergegeven welke investeringen je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Je regelt het supersnel. Een specialist op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman analyseert het huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een gecertificeerde specialist. Deskundige en objectieve energieadviseurs bekijk je op de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ankeveen (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het document biedt een lijst met uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitengevels en het gebruik van een zonneboiler. Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Gediplomeerde maatwerkadviesbureaus kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is verstandig om enkele offertes te vragen van erkende experts. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een advies met duurzame investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Ankeveen.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs komt op locatie en onderbouwt welke duurzaamheidsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop stuurt hij een onderbouwd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze bijzonderheden als een kostenbegroting, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Ankeveen laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieconsultant daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn pand?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Ankeveen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een professionele maatwerkadviseur. Het is verstandig om een energie-specialist nabij jouw woonplaats te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder delen we contactgegevens van mogelijke energie specialisten die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Wijdemeren. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Sander DuurzaamHerenweg 171244PTAnkeveen
AenTTCypergrasweg 1 D1313AKAlmere
Alpha Energie-adviesDe Nevelhorststraat 161333ZHAlmere
Knijff Consultvan Ostadelaan 21231AKLoosdrecht
Exalius B.V.Noorderweg 21221AAHilversum
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Ankeveen

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ankeveen waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huishoudens willen beginnen met energie besparen. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt informatie over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder bieden we informatie rondom de belangrijkste energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Op dit platform vind je ook informatie over HR-ketels.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Ankeveen

 1. Een lagere energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (klik voor meer over isolatie)€1570,00€265,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6800,00€925,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5500,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2830,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€305,00€46,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1275,00€185,00 p/jaar
Kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Zoek een adviseur en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Ankeveen is onmisbaar om te gaan besparen. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is een groene investering, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder tref je relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en verhit al je tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ankeveen: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Budget Energie, Essent, Engie of Vandebron, United Consumers, Oxxio, Powerpeers, Delta. Via de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.450 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Ankeveen laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het gehele systeem zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.200 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: neutraal effect op luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen liggen tussen de €175,00 – €500,00 per paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Ankeveen. In het gedeelte hieronder doorzoek je een schema met doelgerichte en voordelige duurzaamheidsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Ankeveen!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Ankeveen: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt praktische maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit adviesrapport laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en berekent de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een uitstekend energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Ankeveen

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje bieden we up-to-date info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Ankeveen.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van gevel, vloer, wanden, (spouw)muur, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Wijdemeren heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidiepotjes of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Wijdemeren zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Ankeveen aanvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met een financiering door eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Loosdrecht, Abcoude en Kortenhoef).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, gevelisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Wijdemeren.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Ankeveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ankeveen?

Het energie maatwerkadvies Ankeveen is een adviesplan met verschillende opties voor het verduurzamen van een pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het adviesplan bespreekt per maatregel de kosten en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In dat geval is dit document verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke werkzaamheden de meeste besparing opleveren. Met behulp van dit energieadvies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €190,00 – €320,00. Voor een standaard huis kost dit advies circa €230,00. Het is aan te raden om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Ankeveen te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zo kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief een kostenbegroting en de geraamde terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Ankeveen voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan een gunstigere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, korting op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie