Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Loosdrecht

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is moeilijk waar te beginnen. Moet ik isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Loosdrecht is daarbij een goede ondersteuning. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en omschrijft waar de kansen liggen. Het plan toont aan welke opties je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energieplan onderschrijven ze overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de mogelijke woningaanpassingen. Het energieplan is ontworpen voor alle particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je krijgt een energierapport met alle energiebesparende maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per optie lees je het budget, wat het oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Loosdrecht die hun woning duurzamer willen maken en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-loosdrecht

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te verminderen. In dit rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke investeringen je kunt doen, wat de prijs is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energiedeskundige komt langs voor inspecties en om een goed advies te kunnen geven. Deze persoon loopt door de woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Ga je je woning isoleren, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een autonome energie-expert. Professionele en objectieve energieadviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Loosdrecht (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het plan geeft een schema met verschillende maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het plaatsen van gevelisolatie met glaswol en het laten plaatsen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een betrouwbare maatwerkadviseur. Erkende EPA-adviseurs kan je bekijken op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviesbureau’s hanteren heel verschillende tarieven. Het is raadzaam om verschillende offertes op te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde EPA-adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een weergave met duurzaamheidsmaatregelen die matchen met jouw situatie. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Loosdrecht.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt langs en onderbouwt welke potentiële maatregelen doeltreffend zijn. Op basis hiervan mailt hij een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel beschrijven ze aspecten zoals het kostenplaatje, de besparing en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Loosdrecht laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Loosdrecht vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een professionele expert. Wij adviseren om een energieadviseur uit de regio te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel tref je adres-informatie van betrouwbare maatwerkadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Wijdemeren. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Knijff Consultvan Ostadelaan 21231AKLoosdrecht
Sander DuurzaamHerenweg 171244PTAnkeveen
AenTTCypergrasweg 1 D1313AKAlmere
Exalius B.V.Noorderweg 21221AAHilversum
Geijsel Kroon MakelaardijHoger Einde-Noord 311191ADOuderkerk aan de Amstel
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Loosdrecht

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Loosdrecht die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen minder energie gebruiken. Maar hoe kun je daarmee starten? Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand bieden we informatie rondom de meest voorkomende maatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over aardwarmtepomp.

Het comfort van een energiezuinige woning in Loosdrecht

 1. Verlaging van de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer over isolatie)€3405,00€440,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11875,00€780,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4840,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3355,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€385,00€21,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,30€7,90 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

Voordelen en vormen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Loosdrecht is een hele goede keuze. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is essentieel: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je stoot minder CO-2 uit, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Hij werkt met warmte van natuurlijke warmtebronnen. Op die manier kan je helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Jouw stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. In de hete maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder bieden we extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en verhit al je tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Loosdrecht: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall, Essent & Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta, United Consumers. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.650 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Loosdrecht laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. De zonneboiler maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.100 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €210,00 – €375,00 per warmtepaneel.

Voordelige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Loosdrecht. In de box hieronder check je een overzicht met krachtige en betaalbare vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Loosdrecht!

Informeer naar een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Loosdrecht: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat energiebesparende maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het rapport geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en checkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Loosdrecht

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand bespreken we handige informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Loosdrecht.

 • Landelijke subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, ramen, dak, wanden, gevel.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Wijdemeren biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Wijdemeren kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Loosdrecht opvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Badhoevedorp, Kortenhoef en Lijnden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee particulieren en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Wijdemeren.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Loosdrecht

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Loosdrecht?

Het energie maatwerkadvies Loosdrecht is een plan met een plan van aanpak voor het verduurzamen van een woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsadvies behandelt per maatregel de verwachte kosten en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Dan is dit energieplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke investeringen de meeste besparing opleveren. Aan de hand van dit plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €200,00 – €310,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak is het tarief circa €275,00. Het is raadzaam om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Loosdrecht te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen inkopen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf informeert bij de eigenaren de woonwensen om het complex groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief de geschatte kosten en de terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Loosdrecht voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Goede energieprestatie draagt bij aan een gunstigere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie