Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Badhoevedorp

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Badhoevedorp is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en test de verschillende optie. Het rapport geeft inzicht in welke opties passen bij jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energierapport bieden ze in detail de kosten en baten van de mogelijke investeringskeuzes. Het aanbevelingen-rapport is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij deelt een plan met alle potentiële maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Kies voor: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in de verwachte prijzen, de besparing en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Badhoevedorp die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-badhoevedorp

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te drukken. In het plan wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler. Het werkt heel eenvoudig. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon doet een deskundige checkup en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en de besparing. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een deskundige energie-expert. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs kun je zoeken via de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Badhoevedorp (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsrapport bevat een weergaven van uiteenlopende duurzame oplossingen die toepasbaar zijn op jouw huis. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het toepassen van spouwmuurisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk adviseur. De juiste bedrijven kan je bekijken op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerk-adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te raden om meerdere offertes te zoeken van ervaren vakmensen. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Wees zo precies mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is belangrijk. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een advies met energiebesparende maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Badhoevedorp.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs komt bij je thuis en zoekt uit welke verduurzamingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop verstuurt hij een gefundeerd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen bekijk je aspecten zoals de minimale prijzen, het rendement en de verwachte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak kan je vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Badhoevedorp laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn pand?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Badhoevedorp vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gecertificeerde adviseur. Het is verstandig om een energie-specialist nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder doorzoek je namen en adressen van betrouwbare maatwerkadviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Haarlemmermeer. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
123 Energieprestatie Advies en LabelsPopulierenlaan 41161SPZwanenburg
Veenpark Vastgoed Advies B.V.Amsterdamseweg 409 A1181BPAmstelveen
Provast Beheer B.V.Patrimoniumlaan 21182BWAmstelveen
J.C.M. Rijkenberg Beheer B.V.Schoener 671132GJVolendam
Stadsbeheer B.V.Stammerhove 31112VADiemen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Badhoevedorp

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Badhoevedorp waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het stuk hieronder delen we de meest populaire duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over water-water warmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Badhoevedorp

 1. Een gunstigere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (meer over woningisolatie)€3635,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6670,00€620,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5345,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2850,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€450,00€20,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1225,00€185,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verschillende besparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind adviseurs en begin vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Badhoevedorp is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Je profiteert van de goede effecten: de energierekening gaat omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, het is milieubewust, het werkt ook geluidswerend en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je huis. Tijdens de warme maanden kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder verstrekken we meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en pompt warm tapwater door de woning. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Badhoevedorp: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Eneco, Vattenfall, GreenChoice en Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta, United Consumers, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een complete installatie van 10 panelen is al te plaatsen voor €4.750 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Badhoevedorp kopen? Dan betaal je geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector en een extra buffervat. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.750 (met montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €150,00 – €475,00 per infraroodpaneel.

Praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Badhoevedorp. In het gedeelte hieronder verstrekken we een weergave met belangrijke en voordelige duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Badhoevedorp!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Badhoevedorp: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat allerlei maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het concept plan vertelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en checkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een goed energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Badhoevedorp

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder kan je aan de slag met bruikbare informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Badhoevedorp.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het laten isoleren van dak, wanden, ramen, gevel, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • In het geval van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Haarlemmermeer heeft mogelijk verschillende individuele subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Haarlemmermeer zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Badhoevedorp bekijken in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook geldig voor o.a. Marken, Lijnden en Zwanenburg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaar-bewoners de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Haarlemmermeer.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Badhoevedorp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Badhoevedorp?

Dit energie maatwerkadvies Badhoevedorp is een advies inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van je woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsrapport behandelt per maatregel het financiële plaatje en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningbezitters die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situaties is dit besparingsplan verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke keuzes jouw huis duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit rapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het soort woning, oppervlakte en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €190,00 tot wel €305,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €245,00. Het is aan te raden om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Badhoevedorp op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door die strategie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf kijkt samen met bewoners naar de wensen en behoeftes om het flatgebouw energiezuinig te krijgen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geschatte kosten en het rendement.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Badhoevedorp voor bedrijven. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie resulteert in een goedkopere energiefactuur, een prettig werkklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie