Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Lijnden

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Lijnden geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en inspecteert waar de kansen liggen. Dit maatwerkadvies geeft inzicht in welke keuzes een energiebesparing realiseren en een prettige leefomgeving bevorderen. In het aanbevelingen-rapport onderschrijven ze uitgebreid de totale kosten en het rendement van de bekende verduurzamingsmaatregelen. Het maatwerkadvies is aan te raden voor particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke opties jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij verstrekt een verslag met alle opties waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per onderwerp kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Lijnden die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-lijnden

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te verlagen. In het onderzoek staat dus heel concreet aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de kosten zijn, en wat het rendement is. Hiervoor kun je maatregelen overwegen zoals infraroodpanelen, dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energiedeskundige belt jouw voor een afspraak om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon bekijkt de woning volledig en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin duurzame oplossingen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een autonome energie-expert. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs tref je op de website centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Lijnden (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het plan geeft een schema met diverse duurzame oplossingen die jouw woning helpen energie te besparen. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitengevels met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. In het stappenplan hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een objectieve maatwerk adviseur. Gediplomeerde adviesbureaus kan je vergelijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerk-adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is verstandig om verschillende offertes aan te vragen van erkende specialisten. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als je kunt.. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een overzicht van groene maatregelen die mogelijk interessant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Lijnden.

 4. Het energierapport doornemen

  De adviseur komt langs en berekent welke groene maatregelen het meest effectief zijn. Kort hierop verkrijg je een gunstig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel lees je onderdelen zoals de investering, de besparing en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Lijnden laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Lijnden vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een onafhankelijke energie specialist. Het is nuttig om een adviseur rondom je woonplaats te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de bijgaande tabel delen we bedrijfsnamen en adresgegevens van betrouwbare experts die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Haarlemmermeer. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
123 Energieprestatie Advies en LabelsPopulierenlaan 41161SPZwanenburg
Veenpark Vastgoed Advies B.V.Amsterdamseweg 409 A1181BPAmstelveen
Provast Beheer B.V.Patrimoniumlaan 21182BWAmstelveen
J.C.M. Rijkenberg Beheer B.V.Schoener 671132GJVolendam
Stadsbeheer B.V.Stammerhove 31112VADiemen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Lijnden

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Lijnden waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Hollanders willen minder energie gebruiken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met verschillende bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder delen wij de meest voorkomende verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Op deze website lees je ook alles over bodem-water warmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Lijnden

 1. Een gunstige energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (meer over woningisolatie)€2010,00€140,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4010,00€985,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4945,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2915,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€340,00€54,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €4,95€7,15 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Zoek een adviseur en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Lijnden is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je hoeft minder gas te stoken, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van de lucht of grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze extra stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder verstrekken we meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en verhit al je tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Lijnden: een betaalbaar alternatief en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice of Powerpeers, Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl, Oxxio. Met de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.900 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Lijnden laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler is een geïntegreerde zonnecollector en een extra buffervat. Het verwarmingssysteem zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om warm water te produceren. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (200 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.100 inclusief plaatsing.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €185,00 t/m €325,00 per element.

Voordelige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Lijnden. Onderstaand vind je daarom een overzicht met impactvolle en goedkope verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Lijnden!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Lijnden: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Het document vertelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur komt je huis en checkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een groen energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Lijnden

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand onderzoek je up-to-date info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Lijnden.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isoleren van ramen, gevel, (spouw)muur, vloer, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in april 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Haarlemmermeer heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Haarlemmermeer tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Lijnden bekijken in april 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Zwanenburg, Ouderkerk aan de Amstel en Halfweg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Haarlemmermeer.
 • Laat je hypotheek aanpassen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Lijnden

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Lijnden?

Het energie maatwerkadvies Lijnden is een besparingsadvies met een plan van aanpak voor het duurzamer maken van jouw woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsplan onderschrijft per maatregel de kosten en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Dan is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het toont aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Via dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de omvang van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €175,00 tot €345,00. Voor een standaard huis kost het advies op maat ongeveer €255,00. Tip: het is handig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Lijnden aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Via de regeling kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners vinden hier ook de uiteindelijke kosten en het rendement.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Lijnden voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een versterkte energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie