Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Halfweg

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Halfweg geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies is concreet en vertelt welke verduurzamingsmaatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energieplan doorzoek je overzichtelijk de kosten en baten van de bekende verduurzamingsmaatregelen. Het verduurzamingsrapport is aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij verstrekt een energiebesparingsadvies met alle investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per optie kun je meer info vinden over het kostenplaatje, het rendement en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Halfweg die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-halfweg

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te verlagen. In het document wordt zeer gedetailleerd omschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat het allemaal kost, en hoeveel je gaat besparen. Binnen dit advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie komt op locatie langs om een goed advies te kunnen geven. Deze vakman doet een deskundige checkup en berekent welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Er wordt een rapport opgesteld met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur werkt autonoom en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Wens je minder energie te verbruiken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een professionele energie-expert. Vakbekwame en bedreven energieadviseurs vind je op www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Halfweg (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit advies geeft een schema met innovatieve energiebesparingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, voorzetwandisolatie met EPS en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een ervaren maatwerkadviseur. Ervaren energie experts check je op centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten kunnen zelf een prijs berekenen. Het is nuttig om 2 of 3 offertes aan te vragen van deskundige experts. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is essentieel. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met duurzame investeringen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Halfweg.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een adviseur komt langs en inspecteert welke potentiële maatregelen gunstig zijn. Vervolgens verstuurt hij een doorgerekend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag kenmerken zoals de kosten, de jaarlijkse besparing en de geraamde terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Halfweg laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn pand?

Check energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Halfweg vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gecertificeerde specialist. Wij adviseren om een specialist uit jouw eigen regio te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de onderstaande tabel lees je adresgegevens van professionele adviesbedrijven die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Haarlemmermeer. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
123 Energieprestatie Advies en LabelsPopulierenlaan 41161SPZwanenburg
Veenpark Vastgoed Advies B.V.Amsterdamseweg 409 A1181BPAmstelveen
Provast Beheer B.V.Patrimoniumlaan 21182BWAmstelveen
J.C.M. Rijkenberg Beheer B.V.Schoener 671132GJVolendam
Stadsbeheer B.V.Stammerhove 31112VADiemen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Halfweg

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Halfweg waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen hun energierekening minderen. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder kan je aan de slag met de aantrekkelijkste energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk ook onze pagina met informatie over lucht-water warmtepomp.

Het comfort van een energiezuinige woning in Halfweg

 1. Beperk de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1625,00€105,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6115,00€555,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4605,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3265,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€480,00€27,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €17,25€29,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Vind een energiedeskundige en start vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Halfweg is een aantrekkelijke optie. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen houd je de warmte binnen. De effecten zijn positief: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele CV-ketel. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand noemen we aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en verhit al je tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Halfweg: een prima te betalen installatie en werkt ook uitstekend bij woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Vattenfall, Engie, GreenChoice & Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron, United Consumers, Delta. Door de salderingsmaatregel kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.500 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een dak dat volledig in privé-eigendom is met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Halfweg laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler is een zonnecollector op het dak en een buffervat voor het water. De zonneboiler is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is (voor het opwekken van warm water). Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.300 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, minimaal energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €165,00 tot €525,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Halfweg. Hieronder lees je een lijst met praktische en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Halfweg!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Halfweg: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieadvies laat woningeigenaren ook zien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) het huis opnieuw verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en onderzoekt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Ontdek beschikbare subsidies in Halfweg

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder vind je nuttige info over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Halfweg.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatie van dak, gevel, (spouw)muur, wanden, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Haarlemmermeer biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidiepotjes of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Haarlemmermeer kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Halfweg afsluiten in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals Uitdam, Badhoevedorp en Marken).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaren van een woning hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Haarlemmermeer.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Halfweg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Halfweg?

Dit energie maatwerkadvies Halfweg is een document met tips en aanbevelingen voor het vergroenen van je pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieadvies biedt per maatregel het budget en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Dan is dit adviesplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit energieplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de omvang van de woning en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €205,00 t/m €305,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €255,00. Het is verstandig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Halfweg te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op deze manier kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de totale benodigde investering en de geraamde terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Halfweg voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een versterkte energieprestatie draagt bij aan lagere maandelijkse energielasten, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie