Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Haarlemmermeer

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of zonnepanelen op het dak leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Haarlemmermeer zal je verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en zoekt uit waar de mogelijkheden liggen. Dit maatwerkadvies geeft inzicht in welke maatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat optimaliseren. In de aanbevelingen vind je nauwkeurig de kosten en het rendement van de verschillende energiebesparende maatregelen. Het energieplan is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke duurzame investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij levert een plan met alle opties die je kan laten uitvoeren.
 • Kies voor: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per keuze kun je meer info vinden over de verwachte kosten, de besparing en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Haarlemmermeer die een beter energielabel willen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-haarlemmermeer

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor privé-woningen en kantoren dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te beperken. In het onderzoek wordt nauwkeurig omschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat het allemaal kost, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, zonneboiler. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om jouw doelstellingen door te nemen. Deze expert bekijkt grondig de hele woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Jouw maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een gekwalificeerde energie-expert. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs achterhaal je op centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Haarlemmermeer (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het plan geeft een overzicht met verschillende duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het toepassen van gevelisolatie met PIR en het gebruik van een zonneboiler. Hierna delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een professionele adviseur. Geschikte bedrijven kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Wij adviseren om minimaal 2 offertes te verkrijgen van BRL9500-02 gecertificeerde specialisten. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo precies als je kunt. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een opsomming met investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Haarlemmermeer.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De adviseur komt bij je thuis en stelt vast welke duurzaamheidsmaatregelen doelgericht zijn. Vervolgens mailt hij een erkend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen toont het rapport onderwerpen zoals de investering, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. In die situaties kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Haarlemmermeer laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woonhuis?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Haarlemmermeer vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gekwalificeerde expert. Het is aan te raden om een adviesbureau uit jouw eigen regio te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel lees je adres-informatie van kwalitatieve experts die werkzaam zijn binnen de gemeente Haarlemmermeer. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
SD EnergielabelRembrandtplein 832162EDLisse
Rene Rijs InmeterFloraplein 412181RVHillegom
Staal VastgoedCamplaan 122103GWHeemstede
Energielabel en HuisDelftlaan 437II2025LWHaarlem
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Haarlemmermeer

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Haarlemmermeer die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Hollanders willen beginnen met energie besparen. Maar wat zijn goede opties? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In deze gids check je de meest geschikte maatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over zonnestroom opwekken.

Het comfort van een energiezuinige woning in Haarlemmermeer

 1. Verlaging van de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (klik voor meer over isolatie)€2190,00€155,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11050,00€650,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5210,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3035,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€465,00€44,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €21,75€28,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Vind adviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Haarlemmermeer is onmisbaar om te gaan besparen. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Dat heeft veel pluspunten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is klimaatbewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn veel subsidies te selecteren. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor CV-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte check je extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Haarlemmermeer: gunstig geprijsd en werkt ook uitstekend bij woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Eneco, Vattenfall, Engie en Delta, United Consumers, Oxxio, Powerpeers, Vandebron. Middels het salderingsprincipe krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.350 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Haarlemmermeer kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door de speciale zonnecollector (op het dak) en een extra buffervat. Het systeem zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om water te verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) is er al voor €3.950 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €160,00 tot €350,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Haarlemmermeer. In de box hieronder vind je om die reden een lijstje met relevante en interessant geprijsde vergroeningsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Haarlemmermeer!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Haarlemmermeer: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energiezuiniger te maken. Het concept plan bespreekt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een groen energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Haarlemmermeer

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk los van het gas komen. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder bieden we nuttige info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Haarlemmermeer.

 • Landelijke subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatie van vloer, gevel, wanden, (spouw)muur, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Haarlemmermeer biedt mogelijk aanvullende regionale subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Haarlemmermeer zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Haarlemmermeer opzoeken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Zandvoort, Bloemendaal en Lisse).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. gevelisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Haarlemmermeer.
 • Extra stukje hypotheek nemen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Haarlemmermeer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Haarlemmermeer?

Een energie maatwerkadvies Haarlemmermeer is een adviesrapport met aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het rapport onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en het rendement. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Dan is dit document heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. Via dit energieadvies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €180,00 – €285,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €245,00. Het is raadzaam om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Haarlemmermeer te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau vraagt bewoners naar wat ze graag willen om het appartementencomplex duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte kosten en het rendement.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Haarlemmermeer voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een hogere energieprestatie resulteert in lagere maandelijkse energielasten, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzame oplossingen. Ga naar RVO.nl voor alle informatie.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie