Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Beinsdorp

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met het isoleren van mijn huis, een innovatieve warmtepomp bestellen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Beinsdorp is dan een goede keuze! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en geeft een toelichting waar besparingen mogelijk zijn. Het onderzoek verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het plan onderzoek je nauwkeurig de investering en de terugverdientijd van de populaire duurzame keuzes. Het rapport met aanbevelingen is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke duurzame investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij biedt een aanbevelingen-rapport met alle opties die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Onder andere: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de geschatte kosten, wat het je oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Beinsdorp die hun woning duurzamer willen maken en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-beinsdorp

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te beperken. In dit rapport wordt uitvoerig beschreven wat je kunt doen, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: vloerisolatie, HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energiedeskundige komt op locatie langs om samen jouw woning door te spreken. Deze adviseur loopt door de woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een gecertificeerde expert op het gebied van energie . Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs check je het platform centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Beinsdorp (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieplan geeft een schema met innovatieve energiebesparende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), buitenmuurisolatie met EPS en het plaatsen van een zonneboiler. In onze stappenplan leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een erkende energie-expert. Gekwalificeerde maatwerkadviesbureaus kan je opzoeken op Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is goed om enkele offertes te verkrijgen van onafhankelijke energie adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo specifiek als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een complete samenvatting met verduurzamingsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Beinsdorp.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau loopt door de woning en beschrijft welke mogelijk interessante maatregelen aan te bevelen zijn. Op basis hiervan ontvang je een doorgerekend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag eigenschappen zoals het kostenplaatje, de opbrengsten en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Tijdens zo’n meeting kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Beinsdorp laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woonhuis?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Beinsdorp vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een erkende maatwerkadviseur. Het is aan te raden om een energieadviseur uit jouw eigen regio te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In het schema hieronder check je adres details van mogelijk beschikbare adviesbureaus die actief zijn in de gemeente Haarlemmermeer. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
SD EnergielabelRembrandtplein 832162EDLisse
Rene Rijs InmeterFloraplein 412181RVHillegom
Staal VastgoedCamplaan 122103GWHeemstede
Energielabel en HuisDelftlaan 437II2025LWHaarlem
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Beinsdorp

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Beinsdorp waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft je een inkijkje in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder delen wij de aantrekkelijkste vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over woning isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Beinsdorp

 1. Beperk de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Het is goed voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer over isolatie)€4305,00€445,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11850,00€675,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5300,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2915,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€415,00€59,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1300,00€190,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Vind adviseurs en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Beinsdorp is een slimme investering. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Je profiteert van de goede effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van meer comfort in huis, het is een groene investering, je beperkt het geluid van buiten en de woningwaarde neemt toe. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Goed om te weten: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de CV- of HR ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Je stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. In de hete maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder bieden we meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Beinsdorp: een prima te betalen installatie en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Essent, Engie, Eneco of Powerpeers, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, Delta. Door te salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen is al te plaatsen voor €4.500 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Beinsdorp aanschaffen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor jouw warmte water. Het gehele systeem genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om water te verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.800 (met montage).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Goede pluspunten zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €250,00 tot €500,00 per element.

Snelle energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Beinsdorp. Onderstaand tref je een aantal belangrijke en goedkope duurzame oplossingen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Beinsdorp!

Zet een adviesgesprek in de agenda en krijg inzicht in hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Beinsdorp: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesrapport toont bovendien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur komt je huis en checkt de totale vraag naar gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label indiceert hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een duurzaam energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Beinsdorp

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder delen we up-to-date info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Beinsdorp.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het laten isoleren van wanden, (spouw)muur, vloer, gevel, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Haarlemmermeer heeft mogelijk verschillende particuliere subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Haarlemmermeer tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Beinsdorp bekijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Vijfhuizen, Nieuw-Vennep en Cruquius).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, zonneboilers, gevelisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Haarlemmermeer.
 • Laat je hypotheek aanpassen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Beinsdorp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Beinsdorp?

Dit energie maatwerkadvies Beinsdorp is een besparingsadvies met verschillende opties voor het duurzamer maken van jouw woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het plan behandelt per maatregel de minimale prijzen en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor VVE’s en particulieren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op die momenten is dit rapport verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Aan de hand van dit advies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden gebaseerd op woningtype, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €180,00 tot wel €345,00. Voor een normale tussenwoning kost het energieadvies je gemiddeld €275,00. Wij adviseren om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Beinsdorp te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners ontvangen netjes een mail met een kostenbegroting en de besparing per jaar.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Beinsdorp voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een duurzamere energieprestatie draagt bij aan een goedkopere energiefactuur, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie