Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Cruquius

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Cruquius is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en controleert wat er mogelijk is. Het rapport geeft inzicht in welke opties het energieverbruik laten dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energiebesparingsadvies onderschrijven ze gedetailleerd de kosten en baten van de uitgezochte maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is ontworpen voor alle particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke verduurzamingsmaatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij deelt een verduurzamingsplan met alle energiebesparende maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Bekijk de effecten van: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp check je het kostenplaatje, de besparing en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Cruquius die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-cruquius

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te minimaliseren. In het rapport wordt heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daarbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en voor een persoonlijk advies. Deze vakman analyseert het huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een autonome expert op het gebied van energie . Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs zoek je via centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Cruquius (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je woning te renoveren? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het document geef je inzicht in bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, isolatie van buitengevels met PIR en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een betrouwbare energieadviseur. Objectieve specialisten kan je vinden op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviesbureau’s hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te raden om minimaal 2 offertes te ontvangen van erkende specialisten. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf klussen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een overzicht van opties die relevant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Cruquius.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een maatwerkadviseurs bezoekt je aan huis en beschrijft welke duurzame investeringen aan te bevelen zijn. Vervolgens ontvang je een gefundeerd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel check je onderwerpen zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Cruquius laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woning?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Cruquius vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een ervaren maatwerk-adviespartij. Het is aan te bevelen om een adviesbureau uit jouw eigen regio te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder vind je gegevens van mogelijk beschikbare adviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Haarlemmermeer. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
SD EnergielabelRembrandtplein 832162EDLisse
Rene Rijs InmeterFloraplein 412181RVHillegom
Staal VastgoedCamplaan 122103GWHeemstede
Energielabel en HuisDelftlaan 437II2025LWHaarlem
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Cruquius

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Cruquius die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Nederlanders willen minder energie gebruiken. Maar wat zijn goede opties? Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids behandelen we de gunstigste verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over elektrisch koken.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Cruquius

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer info)€4515,00€490,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6275,00€765,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4810,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3245,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€400,00€39,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,35€8,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Cruquius is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte behouden. Woningisolatie is essentieel: de energierekening gaat omlaag, het is aangenaam warm in huis, je hoeft minder gas te stoken, het functioneert tevens als een geluidswal en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasketel. Hij werkt met warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder behandelen we extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en maakt het tapwater warm. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Cruquius: gunstig geprijsd en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Eneco, Essent, Vattenfall en Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers, Delta, Vandebron. Doordat je mag salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.750 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Cruquius laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor het water. Het gehele systeem zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om water te verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.600 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het wordt vaak gekozen om redenen als: minder last van luchtcirculatie, een laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €240,00 t/m €375,00 per IR-paneel.

Handige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Cruquius. Onderstaand vind je om die reden een weergave met praktische en betaalbare maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Cruquius!

Vraag adviesgesprek aan en achterhaal hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Cruquius: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het advies laat woningeigenaren ook zien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur doet een grondige check en checkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label toont de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Cruquius

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje bieden we praktische informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Cruquius.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van gevel, ramen, (spouw)muur, wanden, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Haarlemmermeer biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Haarlemmermeer tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Cruquius vergelijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Hoofddorp, Boesingheliede en Zwaanshoek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Haarlemmermeer.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Cruquius

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Cruquius?

Een energie maatwerkadvies Cruquius is een rapport met suggesties voor het verduurzamen van je woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit advies komt per maatregel met de geraamde kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor huizeneigenaren die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? In dat geval is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke investeringen jouw energieverbruik doen dalen. Door gebruik te maken van dit besparingsplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €245,00 tot ongeveer €290,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het advies op maat ongeveer €245,00. Het is nuttig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Cruquius op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Via de regeling kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het adviesbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het wooncomplex groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte prijzen en de opbrengsten per jaar.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Cruquius voor bedrijven. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een groenere energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een aangenaam binnenklimaat, een gunstigere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie