Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zwaanshoek

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Zwaanshoek is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het verduurzamingsrapport bieden ze gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de potentiële duurzame opties. Het maatwerkadvies is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij komt met een verduurzamingsrapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel toont het rapport de investering, wat het oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Zwaanshoek die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zwaanshoek

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te beperken. In het advies wordt nauwkeurig omschreven wat je kunt doen, wat de totale investering is, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie. Het is heel simpel. Een energiedeskundige neem contact op om jouw doelstellingen door te nemen. Deze expert doet een deskundige checkup en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: Een maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Wil je je woning energiezuiniger maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een neutrale specialist. Professionele en bedreven energieadviseurs zoek je via centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zwaanshoek (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het plan biedt een lijst met diverse verduurzamingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het toepassen van gevelisolatie en het gebruik van een zonneboiler. Hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een objectieve energie-expert. Deskundige energie specialisten kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s rekenen verschillende tarieven. Het is verstandig om enkele offertes te ontvangen van gediplomeerde maatwerkadviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo exact mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het adviesgesprek is ingepland. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een weergave met duurzame investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Zwaanshoek.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De energie expert komt thuis langs en rekent uit welke mogelijk interessante maatregelen hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een volledig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze informatie zoals het financiële plaatje, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Zwaanshoek laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Het kan nuttig zijn dat de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woning?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Zwaanshoek vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een ervaren energie specialist. Het is verstandig om een energie-specialist uit de buurt te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de tabel hieronder lees je gegevens van mogelijke bedrijven die werkzaam zijn binnen de gemeente Haarlemmermeer. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
SD EnergielabelRembrandtplein 832162EDLisse
Rene Rijs InmeterFloraplein 412181RVHillegom
Staal VastgoedCamplaan 122103GWHeemstede
Energielabel en HuisDelftlaan 437II2025LWHaarlem
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Zwaanshoek

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zwaanshoek met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder delen we de meest voorkomende vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over tochtwerende strips.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Zwaanshoek

 1. Een gunstigere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (lees meer over isolatie)€1740,00€220,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4070,00€985,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5330,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3035,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€495,00€56,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1050,00€190,00 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Zwaanshoek is een minimale vereiste. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is klimaatbewust, het werkt ook geluidswerend en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies die beschikbaar zijn. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasketel. Hij werkt met warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze extra stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. Tijdens de warme maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder delen wij relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en levert warm tapwater in huis. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zwaanshoek: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Eneco, Budget Energie, GreenChoice of United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio. Via de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.850 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak met voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Zwaanshoek laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte genererende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om warm water te produceren. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.050 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €250,00 t/m €550,00 per IR-paneel.

Handige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Zwaanshoek. In de box hieronder delen we daarom een lijstje met relevante en betaalbare vergroeningsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Zwaanshoek!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Zwaanshoek: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat energiebesparende maatregelen die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Dit energieplan deelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een actueel energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Een duurzame woning met subsidies in Zwaanshoek

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder check je een overzicht met de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Zwaanshoek.

 • Subsidie voor isoleren: 30% van de totale factuur voor het laten isoleren van vloer, wanden, ramen, gevel, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Haarlemmermeer biedt mogelijk aanvullende individuele subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Haarlemmermeer zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Zwaanshoek bekijken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje hieronder vind je meer info (ook handig voor o.a. Bentveld, Vijfhuizen en Bennebroek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaar-bewoners de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Haarlemmermeer.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Zwaanshoek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zwaanshoek?

Dit energie maatwerkadvies Zwaanshoek is een adviesplan met aanbevelingen voor het duurzamer maken van een woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het document bespreekt per maatregel de verwachte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Dan is dit energieplan een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat je zien welke werkzaamheden jouw energierekening doen dalen. Door middel van dit rapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, oppervlakte en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €225,00 – €285,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €260,00. Het is aan te raden om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Zwaanshoek aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het adviesbedrijf vraagt bewoners naar de wensen en behoeftes om het complex energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Zwaanshoek voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw energierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een hogere energieprestatie mondt uit in een goedkopere energiefactuur, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie