Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Vijfhuizen

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met het isoleren van mijn huis, een full-electric warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Vijfhuizen zal je verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies is concreet en vertelt welke aanbevelingen een energiebesparing realiseren en het leefklimaat in huis verbeteren. In het verduurzamingsplan onderschrijven ze uitgebreid de kosten en het rendement van de geselecteerde investeringskeuzes. Het maatwerkadvies is ontworpen voor particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij biedt een verduurzamingsplan met alle werkzaamheden die geschikt zijn voor je woning.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel lees je de minimale prijzen, wat het oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Vijfhuizen die hun huis willen vergroenen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-vijfhuizen

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te drukken. In het document wordt zorgvuldig vermeld welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energie-expert neem contact op voor een persoonlijk advies. Deze vakman neemt jouw huis op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een objectieve specialist. Deskundige en ervaren energieadviseurs kan je achterhalen via het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Vijfhuizen (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het adviesplan bevat een weergaven van innovatieve maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), isolatie van buitengevels met PIR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het volgende blok laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een ervaren maatwerk adviseur. Betrouwbare EPA-adviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbureaus kunnen zelf een prijs berekenen. Het is beter om minimaal 2 offertes te ontvangen van objectieve vakmensen. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met mogelijk interessante maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Vijfhuizen.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De adviseur brengt een bezoek aan huis en onderbouwt welke verduurzamingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop stuurt hij een volledig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen toont het rapport onderwerpen zoals het kostenplaatje, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Vijfhuizen laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatie-experts en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je pand?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Vijfhuizen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde adviseur. Wij adviseren om een expert uit de omgeving te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de tabel hieronder check je adresgegevens van mogelijke energie adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Haarlemmermeer. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
SD EnergielabelRembrandtplein 832162EDLisse
Rene Rijs InmeterFloraplein 412181RVHillegom
Staal VastgoedCamplaan 122103GWHeemstede
Energielabel en HuisDelftlaan 437II2025LWHaarlem
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Vijfhuizen

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Vijfhuizen waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel Hollanders willen minder energie gebruiken. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In de tekstblokjes hieronder behandelen we de aantrekkelijkste energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over LED-lampen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Vijfhuizen

 1. Verlaag je energienota: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (lees meer over isolatie)€2110,00€155,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4565,00€745,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5520,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2845,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€350,00€29,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €515,00€37,50 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Vind adviseurs en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Vijfhuizen is dan eigenlijk de basis. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dit heeft veel voordelen: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is klimaatbewust, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis wordt meer waard. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele CV-ketel. Hij gebruikt energie van natuurlijke warmtebronnen. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte noemen we handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en levert warm tapwater in huis. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Vijfhuizen: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Essent, Vattenfall, GreenChoice & Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers, Delta, United Consumers. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een set met 10 zonnepanelen is al te plaatsen voor €5.000 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Vijfhuizen laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Kies voor een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraad- of opslagvat. Het gehele systeem zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.050 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen ongewenste luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €150,00 – €375,00 per element.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Vijfhuizen. Bijgaand check je een schema met krachtige en goedkope duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Vijfhuizen!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Vijfhuizen: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat verduurzamingsmaatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het rapport deelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en bekijkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een duurzaam energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Vijfhuizen

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten het energieverbruik minderen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder lees je nuttige info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Vijfhuizen.

 • Isolatie-subsidie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatie van ramen, gevel, vloer, wanden, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Haarlemmermeer heeft mogelijk verschillende individuele subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Haarlemmermeer tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Vijfhuizen opzoeken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook handig voor o.a. Bennebroek, Cruquius en Hoofddorp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Haarlemmermeer.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Vijfhuizen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Vijfhuizen?

Dit energie maatwerkadvies Vijfhuizen is een besparingsrapport met tips en aanbevelingen voor de vergroening van je pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het adviesplan geeft per maatregel een kostenbegroting en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters die willen vergroenen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situaties is dit adviesrapport een must. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke alternatieven de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit adviesrapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, de gebruiksoppervlakte (m2) en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €240,00 tot €305,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €255,00. Het is aan te bevelen om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Vijfhuizen te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf inventariseert bij de bewoners de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het rapport vinden de eigenaren ook de totale benodigde investering en de terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Vijfhuizen voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een hogere energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie