Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hoofddorp

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Hoofddorp is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en bestudeert wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies stelt bloot welke opties passen bij jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het energieplan bekijk je in detail de initiële investering en het rendement van de geselecteerde energiebesparende maatregelen. Het energierapport is bedoeld voor particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij komt met een energierapport met alle investeringen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Onder andere: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel check je de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de totale terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Hoofddorp die hun woning willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hoofddorp

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te drukken. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de prijs is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie komt op locatie langs om een goed advies te kunnen geven. Deze vakman doet een deskundige checkup en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Jij ontvangt een rapport met daarin energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten en de besparing. Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een gekwalificeerde energie-expert. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs zijn vindbaar op de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hoofddorp (februari 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsadvies geef je inzicht in diverse verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), voorzetwandisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende paragraaf laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gekwalificeerde energieadviseur. Betrouwbare energie adviseurs zijn vindbaar op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviesbureaus zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is wijs om diverse offertes te ontvangen van BRL9500-02 gecertificeerde EPA-adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het adviesgesprek is ingepland. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een opsomming met opties die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Hoofddorp.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerk-adviesbedrijf bezoekt je aan huis en stelt vast welke investeringen passen bij de woning. Kort hierop krijg je een erkend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor elke energiemaatregel vind je details zoals de geraamde kosten, de besparing en de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Daarbij kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hoofddorp laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw huis?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Hoofddorp vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een professionele maatwerk-adviespartij. Het is wijs om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de tabel hieronder vind je adres details van erkende experts die huizen inspecteren in de gemeente Haarlemmermeer. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
SD EnergielabelRembrandtplein 832162EDLisse
Rene Rijs InmeterFloraplein 412181RVHillegom
Staal VastgoedCamplaan 122103GWHeemstede
Energielabel en HuisDelftlaan 437II2025LWHaarlem
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Hoofddorp

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hoofddorp waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen minder energie gebruiken. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder delen we de aantrekkelijkste maatregelen voor je woonruimte. Of klik door voor meer informatie over radiator isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Hoofddorp

 1. Verlaag je energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Verhoog je woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer over isolatie)€3345,00€450,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5620,00€695,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5440,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2865,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€350,00€39,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €18,00€31,50 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Hoofddorp is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het klimaat, het werkt ook geluidswerend en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het ook nog eens koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand behandelen we meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en levert warm tapwater in huis. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Hoofddorp: een voordeliger systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Vattenfall, Engie, GreenChoice en Oxxio, United Consumers, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen is al te plaatsen voor €5.550 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Hoofddorp kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler is de speciale zonnecollector (op het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) vergt een investering van zo’n €3.950 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Denk aan badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €155,00 – €525,00 per element.

Praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Hoofddorp. In dit blokje tref je een weergave met krachtige en niet al te dure duurzame oplossingen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Hoofddorp!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Hoofddorp: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat verduurzamingsmaatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur komt je huis en analyseert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Hoofddorp

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand onderzoek je een overzicht met de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Hoofddorp.

 • Landelijke subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, gevel, wanden, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in februari 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Haarlemmermeer hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Haarlemmermeer vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Hoofddorp bekijken in februari 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Vogelenzang, Zwaanshoek en Bentveld).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Haarlemmermeer.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Hoofddorp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hoofddorp?

Dit energie maatwerkadvies Hoofddorp is een besparingsplan inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieadvies behandelt per maatregel een kostenbegroting en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor VVE’s en particulieren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In dat geval is dit energieplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden jouw woning verduurzamen. Door gebruik te maken van dit besparingsplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €205,00 tot en met €320,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak is het tarief circa €235,00. Het is verstandig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Hoofddorp te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De maatwerkadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het wooncomplex te verduurzamen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geraamde kosten en de opbrengsten per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Hoofddorp voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een optimale energieprestatie resulteert in een lagere maandafrekening, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie