Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Energie besparen met led verlichting

Verlichting is een belangrijke factor bij het creëren van een comfortabele en aantrekkelijke omgeving in elke ruimte. Hierbij komt LED verlichting als een uitstekende keuze naar voren. LED verlichting is energiezuinig, duurzaam en zorgt voor een aangename lichtintensiteit. In deze blog zullen we ingaan op de voordelen van LED verlichting en waarom het de beste keuze is voor iedere ruimte. Tip: met het maatwerkadvies ontdek je hoe jij kunt besparen op de energiekosten in Drachten, Heerenveen en Medemblik.

Wat is LED verlichting?
LED verlichting is een relatief nieuwe technologie die steeds populairder wordt. LED is afgeleid van Light Emitting Diode en is een soort lichtbron die elektriciteit omzet in licht. LED verlichting is een energiezuinige oplossing omdat de lampen relatief weinig stroom verbruiken. Ze stralen ook minder warmte af dan traditionele gloeilampen, waardoor ze minder warmte en energie produceren.

Waarom kiezen voor LED verlichting?
Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van LED verlichting. Ten eerste is LED verlichting energiezuinig en daardoor zeer milieuvriendelijk. LED’s verbruiken 40-90% minder energie dan traditionele gloeilampen en gaan tot wel 45.000 uur mee. Daarnaast is LED verlichting zeer duurzaam en zal het niet snel defect raken. LED’s zijn ook dimbaar, waardoor je de intensiteit van het licht kunt aanpassen aan je behoeften. Hieronder vind je een overzicht met allen voordelen van ledlampen in huis:

  1. Energiezuinigheid: LED-verlichting is tot 90% efficiënter dan traditionele verlichting en verbruikt veel minder stroom.
  2. Lange levensduur: LED-lampen kunnen tot 50.000 uur meegaan, wat gelijk staat aan 8-10 jaar.
  3. Veiligheid: LED-verlichting produceert geen ultraviolette of infrarode straling en bevat geen schadelijke chemische stoffen zoals kwik en lood.
  4. Duurzaamheid: LED-lampen zijn veel duurzamer dan traditionele verlichting, omdat ze niet gevoelig zijn voor trillingen en schokken.
  5. Verschillende kleuren: LED-verlichting wordt geleverd in verschillende kleuren, waardoor u meer creatief kunt zijn met verlichting.
  6. Dimbaarheid: LED-verlichting kan gemakkelijk worden gedimd, zodat u de lichtsterkte kunt aanpassen aan uw behoeften.

Voordelen voor de gezondheid
LED verlichting heeft ook veel voordelen voor je gezondheid. LED’s produceren veel minder schadelijke UV-straling dan traditionele gloeilampen, waardoor ze niet schadelijk zijn voor je ogen. Ze produceren ook geen flikkering, waardoor ze minder vermoeiend zijn voor de ogen en het gezichtsvermogen verbeteren. Daarnaast heeft LED verlichting ook een positieve invloed op de stemming en het welzijn.

Veel minder onderhoud of vervangingskosten
Een ander voordeel van LED verlichting is dat het nauwelijks onderhoud vereist. LED’s hebben geen warmteontwikkelaars, waardoor ze nooit oververhit raken. Hierdoor hebben ze geen ventilatoren of andere afzuigkappen nodig om de warmte af te voeren. Dit betekent dat je geen geld hoeft uit te geven aan het onderhoud of het vervangen van de lampen.

Waarom is LED verlichting de beste keuze?

LED verlichting is een uitstekende keuze voor elke ruimte. Ze zijn energiezuinig, duurzaam en creëren een aangename lichtintensiteit. Daarnaast hebben ze ook veel voordelen voor de gezondheid, waardoor ze een goede optie zijn voor huizen, kantoren, scholen en andere plaatsen waar veel mensen veel tijd doorbrengen. LED verlichting is ook dimbaar, waardoor je de lichtopbrengst kunt aanpassen aan je behoeften.

Kosten

Hoewel LED verlichting in eerste instantie duurder kan zijn dan traditionele lampen, is het op de lange termijn een stuk goedkoper. LED’s verbruiken veel minder energie dan traditionele gloeilampen, waardoor je op de lange termijn energiekosten kunt besparen. Daarnaast gaan LED’s veel langer mee, waardoor je minder geld hoeft te besteden aan vervanging. De prijs van LED-lampen hangt af van het type lamp dat je koopt, maar je kunt doorgaans al LED-lampen vinden vanaf €3 of €4 per stuk. Als je kiest voor meer energiezuinige LED-lampen, zoals dimbare of kleurrijke modellen, kan de prijs oplopen tot €20 of meer per stuk.

Wat is slimme verlichting?

Slimme verlichting is een verzameling van technologieën die gebruikmaken van draadloze netwerken en sensoren om het licht in een ruimte te bedienen. Het biedt veel mogelijkheden, zoals het automatisch dimmen of de kleurtemperatuur veranderen. Het belangrijkste voordeel van slimme verlichting is dat het energiezuiniger is dan traditionele verlichting. Het gebruik van slimme verlichting maakt het ook makkelijker om het licht in een ruimte te bedienen en te sturen, waardoor het gemakkelijker is om een comfortabele en energiezuinige omgeving te creëren. Daarnaast biedt het meer flexibiliteit, wat betekent dat het licht in een ruimte kan worden aangepast aan verschillende behoeften, zoals het verhogen van de verlichting voor speciale gelegenheden of het dimmen van het licht voor een rustgevende omgeving.

Conclusie
Als je op zoek bent naar een energiezuinige, duurzame en comfortabele verlichting, is LED verlichting de beste keuze voor elke ruimte. LED verlichting is energiezuinig, duurzaam en creëert een aangename lichtintensiteit. Daarnaast heeft LED verlichting ook veel voordelen voor de gezondheid en het vergt weinig onderhoud. Kortom, LED verlichting is een uitstekende investering die je op de lange termijn veel geld kan besparen.