Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Drachten

De hoogte van de energierekening beperken? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp laten plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het Energiebesparing Maatwerkadvies Drachten zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en analyseert wat de opties zijn. Het energiebesparingsadvies geeft inzicht in welke keuzes je woning een stuk kunnen verduurzamen en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het advies beschrijven ze grondig de kosten en de terugverdientijd van de verschillende duurzame keuzes. Het aanbevelingen-rapport is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke duurzame investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij stuurt een maatwerkrapport met alle maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Onder andere: woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel check je de minimale prijzen, hoeveel je bespaart en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energierapport dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Drachten die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-drachten

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te minderen. In het rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het rendement is. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige neemt jouw huis op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Er wordt een rapport opgesteld met alle energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Iedere maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een autonome expert. Professionele en objectieve energieadviseurs zoek je via de site centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Drachten (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieadvies geeft een schema met uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van buitenmuurisolatie met EPS en het installeren van zonnecellen. In onze stappenplan laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een onafhankelijke energie-expert. Ervaren experts kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerkadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is nuttig om verschillende offertes te verkrijgen van BRL9500-02 gecertificeerde adviesbedrijven. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een complete samenvatting met groene maatregelen die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Drachten.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een maatwerkadviseurs loopt door de woning en onderbouwt welke maatregelen doeltreffend zijn. Niet veel later ontvang je een gefundeerd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel delen ze onderwerpen zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Drachten laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag een prijs op bij isolatiebedrijven en lokale installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn woonhuis?

Zoek energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Drachten vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een erkende vakman. Het is goed om een maatwerkadviseur uit de buurt te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In het schema hieronder vind je gegevens van mogelijk interessante EPA-adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Smallingerland. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Drachten

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Drachten waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Hollanders willen minder energie gebruiken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het stuk hieronder bieden we informatie rondom de gunstigste energiebesparende maatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over water-water warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Drachten

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1840,00€105,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5850,00€955,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4765,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3010,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€365,00€55,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1025,00€190,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Energie besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Drachten is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Het genereert warmte uit de buitenlucht, bodem of water. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Je stroom kan je halen uit innovatieve zonnepanelen. In de hete maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder vind je meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater opwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Drachten: een voordeliger systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Eneco, GreenChoice, Vattenfall en Powerpeers, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers. Door te salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €5.850 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Drachten laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door één of meer zonnecollectoren op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Na de installatie van de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om warm water te produceren. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.000 (incl. installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €190,00 t/m €550,00 per infraroodpaneel.

Snelle energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Drachten. Hieronder vind je om die reden een lijstje met belangrijke en goedkope verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Drachten!

Regel een adviesgesprek en ontdek hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Drachten: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt werkzaamheden die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsadvies geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een actueel energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Drachten

De meeste panden in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder tref je bruikbare informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Drachten.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, wanden, vloer, ramen, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Smallingerland heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Smallingerland zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Drachten bekijken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Lichtaard, Drachten-Azeven en Jislum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaren van een woning hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Smallingerland.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Drachten

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Drachten?

Dit energie maatwerkadvies Drachten is een besparingsadvies met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan vloerisolatie, HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit advies geeft per maatregel de minimale prijzen en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op die momenten is dit plan een must. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning. A.d.h.v. dit adviesrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €195,00 tot en met €290,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het ongeveer €275,00. Het is slim om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Drachten te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Via de regeling kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het inspectiebureau achterhaalt bij de bewoners de wensen en behoeftes om het gebouw energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners vinden hier ook de verwachte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Drachten voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw inspectierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een versterkte energieprestatie zorgt voor lagere energielasten, een prettige omgeving om in te werken, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzame oplossingen. ZIe ook RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie