Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Smallingerland

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Moet ik isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Smallingerland kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en zoekt uit de diverse opties. Het onderzoek is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden relevant zijn voor jouw huis en en het comfort verhogen. In het aanbevelingen-rapport onderschrijven ze in detail de totale kosten en het rendement van de mogelijke verduurzamingsopties. Het rapport met aanbevelingen is een hulpmiddel voor alle particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij deelt een energieplan met alle investeringen die je kan laten uitvoeren.
 • Voorbeelden zijn: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per maatregel toont het rapport de geraamde kosten, wat het rendement is en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Smallingerland die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-smallingerland

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningen en bedrijfspanden dat helpt om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te minimaliseren. In het advies wordt uitvoerig geïllustreerd welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de totale investering is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hiervoor kun je maatregelen overwegen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze deskundige check jouw huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Ga je je woning isoleren, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een gediplomeerde energie-expert. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Smallingerland (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit adviesrapport geeft een overzicht met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), isolatie van buitenmuren met glaswol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk adviseur. Deskundige energie experts kan je bekijken op centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is wijs om verschillende offertes te verkrijgen van ervaren energieadviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het vergelijken van de prijsopgaven kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is essentieel. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een opsomming met duurzame investeringen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Smallingerland.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een energieadviseurs komt thuis langs en stelt vast welke duurzame investeringen aan te bevelen zijn. Op basis hiervan krijg je een doorgerekend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je aspecten zoals de verwachte kosten, het rendement en ook de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Smallingerland laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw woning?

Check energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Smallingerland vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een ervaren maatwerkadviseur. Het is wijs om een maatwerk adviesbedrijf uit de regio te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je betaald minder voor reiskosten. In de tabel hieronder verstrekken we naam + adresgegevens van mogelijk beschikbare energieadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Smallingerland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Smallingerland

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Smallingerland die direct beschikbaar zijn. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huishoudens zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In de tekstblokjes hieronder vind je goede maatregelen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonnestroom opwekken.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Smallingerland

 1. Verlaging van de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3465,00€400,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6250,00€890,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4980,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3195,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€315,00€26,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €350,00€39,50 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare adviseurs en maak een afspraak

De voordelen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Smallingerland is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies te selecteren. Belangrijk feit: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele HR-ketel. Het genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Je stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder delen wij aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en pompt warm tapwater door de woning. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Smallingerland: gunstig geprijsd en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, Essent, GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie of United Consumers, Delta, Oxxio, Vandebron, Powerpeers. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een complete installatie van 10 panelen kost ongeveer €4.800 en verdien je terug in zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Smallingerland laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Met een zonneboiler bedoelen we we een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraad- of opslagvat. Deze installatie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) komt uit op ongeveer €3.650 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

De werking van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Deze oplossing is positief door: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €200,00 – €350,00 per ruimte.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Smallingerland. Hieronder kan je aan de slag met een schema met belangrijke en niet al te dure duurzame oplossingen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Smallingerland!

Informeer naar een adviesgesprek en vind uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Smallingerland: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat opties die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit advies deelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en berekent de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een perfect energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzaam je woning met subsidies in Smallingerland

Alle woningen in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand check je een overzicht met de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Smallingerland.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatie van vloer, ramen, (spouw)muur, wanden, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Smallingerland hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Smallingerland vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Smallingerland aanvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Dantumadiel, Ameland en Opsterland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Smallingerland.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Smallingerland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Smallingerland?

Het energie maatwerkadvies Smallingerland is een advies met verschillende opties voor de verduurzaming van jouw pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan vloerisolatie, HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het adviesplan bespreekt per maatregel het kostenplaatje en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situatie is dit adviesrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Aan de hand van dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, oppervlakte en de adviseur die je kiest. De prijs ligt tussen de €245,00 tot ongeveer €345,00. Voor een standaard huis is het tarief circa €255,00. Tip: het is handig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Smallingerland op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energieadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het bureau informeert bij de eigenaren de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte prijzen en het rendement.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Smallingerland voor gebouwen. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Goede energieprestatie resulteert in lagere lasten, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie