Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing De Veenhoop

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies De Veenhoop kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en bekijkt de diverse opties. Het plan geeft inzicht in welke maatregelen het energieverbruik laten dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkadvies delen ze uitgebreid de kosten en het rendement van de bekende investeringsopties. Het energieadvies is ontworpen voor particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij stuurt een advies met alle verduurzamingsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je aspecten achterhalen zoals het kostenplaatje, wat het je oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in De Veenhoop die hun woning duurzamer willen maken en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-de-veenhoop

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te minderen. In het plan wordt gedetailleerd weergegeven wat je kunt doen, wat het allemaal kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hiervoor komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiedeskundige neem contact op om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze adviseur neemt de woning op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Jij ontvangt een rapport met daarin energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten en de besparing. Disclaimer: Elke maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ga je je woning isoleren, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet altijd worden geschreven door een betrouwbare specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs vind je op de site centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in De Veenhoop (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het plan bevat een weergaven van verschillende duurzame oplossingen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met PIR en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een professionele maatwerkadviseur. Erkende bedrijven kan je bekijken op Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie experts kunnen individuele tarieven rekenen. Het is beter om diverse offertes te zoeken van erkende adviesbedrijven. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een overzicht van maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in De Veenhoop.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het adviesbureau neemt de woning op en onderbouwt welke potentiële maatregelen doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een erkend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel beschrijven ze onderdelen zoals de geschatte kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in De Veenhoop laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woning?

Check energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur De Veenhoop vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gediplomeerde energie expert. Wij adviseren om een energie-specialist uit de omgeving te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en het bespaart reiskosten. Hieronder delen we adres details van mogelijk beschikbare maatwerkadviesbureaus die werkzaam zijn binnen de gemeente Smallingerland. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving De Veenhoop

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in De Veenhoop die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huishoudens zouden graag energie willen besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids bespreken we de belangrijkste energiebesparende maatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over CV-ketels.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in De Veenhoop

 1. Een lagere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer over isolatie)€3630,00€445,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4050,00€690,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4865,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2980,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€425,00€52,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €385,00€44,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk maatwerkadviseurs en begin vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in De Veenhoop is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Isolatie is ontzettend belangrijk: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is klimaatbewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk feit: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de CV- of HR ketel. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder delen we meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan helemaal van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp De Veenhoop: een voordeliger systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Engie, GreenChoice, Essent & United Consumers, Delta, Powerpeers, Vandebron, Oxxio. Middels het salderingsprincipe is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een complete installatie van 10 panelen kan je laten monteren voor €5.250 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een focus op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in De Veenhoop laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door één of meer zonnecollectoren op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (200 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.350 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Goede pluspunten zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €250,00 – €475,00 per IR-paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in De Veenhoop. In dit blokje lees je een overzicht met impactvolle en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Start met een persoonlijk energieadvies in De Veenhoop!

Plan een adviesgesprek in en ontdek hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel De Veenhoop: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat opties die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Dit adviesrapport vertelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en controleert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in De Veenhoop

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand kan je aan de slag met een overzicht met de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in De Veenhoop.

 • Isolatie-subsidie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatie van dak, gevel, ramen, vloer, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Smallingerland heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Smallingerland zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening De Veenhoop opvragen in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Boornbergum, Nijega en De Wilgen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Smallingerland.
 • Pas je eigen hypotheek aan: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in De Veenhoop

Wat is maatwerkadvies energiebesparing De Veenhoop?

Dit energie maatwerkadvies De Veenhoop is een concept plan met een plan van aanpak voor het duurzamer maken van jouw woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het document behandelt per maatregel de kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor VVE’s en particulieren die hun woning zuiniger willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor deze situaties is dit document onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is concreet en vertelt welke opties jouw woning verduurzamen. Aan de hand van dit besparingsplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type huis, de oppervlakte van de woning en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €220,00 tot ongeveer €330,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €270,00. Het is aan te bevelen om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in De Veenhoop te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiecoach / deskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bureau kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geschatte prijzen en de geschatte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in De Veenhoop voor bedrijfspanden. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie geeft lagere energiekosten, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie