Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nijega

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is moeilijk waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Nijega is een goed hulpmiddel! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en omschrijft waar de kansen liggen. Het energieadvies is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energiebesparingsadvies bekijk je overzichtelijk de kosten en de terugverdientijd van de potentiële duurzame keuzes. Het maatwerkadvies is ontworpen voor Nederlandse particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij levert een maatwerkadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per onderwerp kun je meer info vinden over de geraamde kosten, wat het oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Nijega die hun woning duurzamer willen maken en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-nijega

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te verlagen. In dit rapport staat dus heel concreet aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat het allemaal kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, dakisolatie, HR++ glas. Het is vrij eenvoudig. Een energiedeskundige bezoek je thuis voor een persoonlijk advies. Deze deskundige doet een deskundige checkup en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: De maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gecertificeerde adviseur. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs achterhaal je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nijega (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieadvies biedt een lijst met verschillende duurzaamheidsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het toepassen van muurisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Deskundige energie specialisten zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energie experts kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Wij adviseren om minimaal 2 offertes te verkrijgen van gediplomeerde energieadviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een advies met energiebesparende maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Nijega.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau komt op locatie en bekijkt welke werkzaamheden het meest effectief zijn. Vervolgens mailt hij een kwalitatief energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen noteren ze randzaken zoals de minimale prijzen, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Nijega laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatiebedrijven en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je woning?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Nijega vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is goed om een expert nabij jouw woonplaats te benaderen. Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de tabel hieronder check je contactgegevens van erkende maatwerkadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Smallingerland. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Nijega

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nijega waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om jouw aanvraag meteen te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen minder energie gebruiken. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand vind je de meest voorkomende maatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over ventileren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Nijega

 1. Verlaag je energienota: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van de woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk meer info over isolatie)€3560,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6125,00€635,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5330,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2995,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€385,00€49,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1300,00€195,00 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Bekijk beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Nijega is een hele goede keuze. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: de energierekening gaat omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is milieubewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de CV- of HR ketel. Het onttrekt warmte aan bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze extra stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder delen we meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en levert warm tapwater in huis. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Nijega: een voordeliger systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Eneco, Essent, Budget Energie en Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, Delta, United Consumers. Door het principe van salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.600 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een focus op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Nijega kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte genererende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in de woning warm water te maken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.600 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een milieuvriendelijk energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit tussen de €170,00 tot €400,00 per element.

Voordelige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Nijega. In dit blokje kan je aan de slag met een lijstje met impactvolle en niet al te dure maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Nijega!

Informeer naar een adviesgesprek en kom erachter hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Nijega: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat concrete maatregelen die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsadvies deelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en bekijkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een huis is.
 • Dit label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een goed energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzaam je woning met subsidies in Nijega

Alle huizen in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder verstrekken we handige informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Nijega.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatie van dak, (spouw)muur, vloer, wanden, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Smallingerland biedt mogelijk ook zelf regionale subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Smallingerland kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Nijega bekijken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je geld lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. De Wilgen, Opeinde en Smalle Ee).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee eigenaren van een woning hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Smallingerland.
 • Laat je hypotheek aanpassen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Nijega

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nijega?

Een energie maatwerkadvies Nijega is een advies met suggesties voor het energiezuinig maken van je huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het gebruik van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het plan behandelt per maatregel de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor huizeneigenaren die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situaties is dit concept plan verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is concreet en vertelt welke alternatieven de meeste besparing opleveren. A.d.h.v. dit rapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, de grootte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €230,00 – €320,00. Voor een standaard huis kost het energieadvies je gemiddeld €250,00. Het is nuttig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Nijega te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Dit is natuurlijk ook met de geschatte prijzen en de besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Nijega voor gebouwen. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een groenere energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie