Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Opeinde

Besparen op de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp laten plaatsen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Opeinde is een goed hulpmiddel! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en bestudeert wat de mogelijkheden zijn. Het plan laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het aanbevelingen-rapport tref je in detail het kostenplaatje en het rendement van de getoonde duurzame keuzes. Het energieadvies is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij stuurt een energieplan met alle duurzame investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Denk aan: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel kun je meer info vinden over de kosten, hoeveel je bespaart en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Opeinde die hun woninglabel willen verbeteren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-opeinde

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te drukken. In het rapport wordt heel concreet aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een specialist op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman neemt jouw huis op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Jij ontvangt een rapport met alle energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Gediplomeerde en onpartijdige energieadviseurs bekijk je op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Opeinde (april 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit adviesrapport geef je inzicht in innovatieve verduurzamingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), het verbeteren van spouwmuurisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een betrouwbare maatwerkadviseur. Ervaren energie specialisten kan je opzoeken op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is goed om meerdere offertes te verkrijgen van gecertificeerde maatwerkadviesbureaus. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een overzicht van verduurzamingsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Opeinde.

 4. Het energierapport doornemen

  Een adviseur komt bij je thuis en beschrijft welke duurzaamheidsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis hiervan verkrijg je een compleet energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel check je informatie zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse besparing en de verwachte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Daarbij kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Opeinde laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woning?

Zoek energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Opeinde vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is aan te raden om een expert uit jouw eigen regio te zoeken Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder tref je adresgegevens van betrouwbare adviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Smallingerland. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Opeinde

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Opeinde die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om een contactmoment in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen beginnen met energie besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand noemen we de gunstigste energiebesparende maatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over energiebesparende maatregelen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Opeinde

 1. Verlaging van de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer info)€4330,00€480,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6480,00€980,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5525,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2925,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€340,00€37,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €425,00€38,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Vind een energiedeskundige en maak een afspraak

De voordelen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Opeinde is dan eigenlijk de basis. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je gebruikt minder fossiele energie, het werkt ook geluidswerend en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerperiode kan het ook zorgen voor een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte bekijk je aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Opeinde: een relatief goedkoop systeem en kan goed functioneren in wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, GreenChoice, Engie, Budget Energie en Enegiedirect.nl, Delta, United Consumers, Vandebron, Powerpeers. Middels het salderingsprincipe kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een standaard systeem inclusief 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.700 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Opeinde laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze constructie levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om warm water te produceren. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.300 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €225,00 t/m €400,00 per element.

Andere praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Opeinde. In de box hieronder delen we daarom een lijst met belangrijke en laag geprijsde duurzame oplossingen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Opeinde!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Opeinde: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesplan geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur neemt de woning op en checkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een goed energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Een duurzame woning met subsidies in Opeinde

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten verduurzamen en uiteindelijk los van het gas komen. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand verstrekken we praktische informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Opeinde.

 • Isolatie-subsidie: 30% van de totale factuur voor isoleren van gevel, (spouw)muur, vloer, dak, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in april 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Smallingerland hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidiemogelijkheden of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Smallingerland kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Opeinde vergelijken in april 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Probeer dan een lening af te sluiten. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Smalle Ee, De Tike en De Veenhoop).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Smallingerland.
 • Pas je eigen hypotheek aan: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Opeinde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Opeinde?

Een energie maatwerkadvies Opeinde is een besparingsrapport inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het document bespreekt per maatregel een kostenbegroting en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor deze situaties is dit advies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het toont aan welke alternatieven jouw woning verduurzamen. D.m.v. dit adviesrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met het type woning, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €230,00 tot €325,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €240,00. Het is slim om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Opeinde te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau checkt bij bewoners de woonwensen om het appartementencomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van een kostenbegroting en de opbrengsten per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Opeinde voor gebouwen. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een geoptimaliseerde energieprestatie leidt tot een lagere energierekening, een prettig werkklimaat, een gunstigere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie