Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Smalle Ee

Besparen op de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een warmtepomp aanschaffen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Smalle Ee kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en verkent waar de kansen liggen. Het plan verduidelijkt welke maatregelen passen bij jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het verduurzamingsplan beschrijven ze uitvoerig het kostenplaatje en het rendement van de bekende verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij deelt een energiebesparingsadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel toont het rapport de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Smalle Ee die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-smalle-ee

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te verminderen. In het plan wordt zorgvuldig vermeld wat je kunt doen, wat de totale investering is, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, HR++ glas. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiedeskundige komt op locatie langs voor een persoonlijk advies. Deze deskundige neemt de woning op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport wordt opgemaakt met daarin duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een deskundige energie-expert. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs zoek je via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Smalle Ee (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het document biedt een lijst met innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, voorzetwandisolatie met glaswol en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een professionele energie-expert. Gekwalificeerde adviesbureaus kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie experts kunnen individuele tarieven rekenen. Het is wijs om enkele offertes op te zoeken van onafhankelijke energie adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de offertes wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een schema met werkzaamheden die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Smalle Ee.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De energie specialist komt op locatie en checkt welke duurzaamheidsmaatregelen doelgericht zijn. Binnen een paar dagen stuurt hij een erkend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag details zoals de geraamde kosten, de opbrengsten per jaar en de geraamde terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Hier kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Smalle Ee laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Smalle Ee vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde energie expert. Het is nuttig om een energie-specialist rondom je woonplaats te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel delen we gegevens van professionele EPA-adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Smallingerland. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Bureau BringFoareker 579247AAUreterp
ABCadviseurAnthony Fokkerloane 169269WEFeanwâlden
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Smalle Ee

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Smalle Ee met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder kan je aan de slag met goede energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Of klik door voor meer informatie over infraroodpanelen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Smalle Ee

 1. Een gunstigere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (bekijk hier meer info)€4450,00€505,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6025,00€1075,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5400,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3025,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€315,00€21,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €23,00€37,50 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk maatwerkadviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Smalle Ee is een slimme investering. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je gebruikt minder fossiele energie, het houdt harde geluiden buiten de deur en de woningwaarde neemt toe. Er zijn allerlei subsidies te selecteren. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Hij gebruikt energie van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De additionele stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder verstrekken we handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en levert warm tapwater in huis. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Smalle Ee: een prima te betalen installatie en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en jouw energierekening gaat fors omlaag. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Engie, Essent, GreenChoice en Vandebron, Powerpeers, Oxxio, Enegiedirect.nl, Delta. Middels het salderingsprincipe is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.900 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Smalle Ee bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Na de installatie van de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is die nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.750 (incl. plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €150,00 tot €550,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Smalle Ee. Hieronder vind je om die reden een lijst met krachtige en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Smalle Ee!

Informeer naar een adviesgesprek en check hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Smalle Ee: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Het adviesplan toont bovendien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een gunstig energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning duurzaam maken met subsidies in Smalle Ee

De meeste panden in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder bespreken we handige informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Smalle Ee.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerk aan gevel, wanden, (spouw)muur, vloer, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Smallingerland biedt mogelijk ook zelf regionale subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Smallingerland zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Smalle Ee opvragen in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Kortehemmen, De Veenhoop en Boornbergum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Smallingerland.
 • Pas je eigen hypotheek aan: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Smalle Ee

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Smalle Ee?

Het energie maatwerkadvies Smalle Ee is een document inclusief suggesties voor het vergroenen van een woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan vloerisolatie, HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het adviesplan geeft per maatregel de geraamde kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In dat geval is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat woningeigenaren zien welke maatregelen de meeste besparing opleveren. Door middel van dit besparingsadvies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type huis, de totale oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De kosten variëren tussen de €225,00 tot ongeveer €330,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak is het tarief circa €235,00. Het is goed om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Smalle Ee op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf vraagt bewoners naar wat ze graag willen om het appartementencomplex te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Uiteraard inclusief de verwachte prijzen en de totale terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Smalle Ee voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een hogere energieprestatie geeft lagere lasten, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie