Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Friesland

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Friesland kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en geeft een toelichting wat er mogelijk is. Het rapport verduidelijkt welke aanbevelingen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat optimaliseren. In het rapport bieden ze heel specifiek de kosten en de terugverdientijd van de diverse duurzame opties. Het rapport is geschikt voor alle particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij levert een rapport met alle energiebesparende maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Kies voor: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel toont het rapport de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Friesland die een beter energielabel willen en een subsidieaanvraag willen indienen.

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor privé-woningen en kantoren dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te minderen. In het rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de prijs is, en wat het rendement is. Hierbij kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, infraroodpanelen, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, HR++ glas. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om jouw doelstellingen door te nemen. Deze adviseur neemt de woning op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur werkt autonoom en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een erkende energieadviseur. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs bekijk je op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Friesland (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsadvies geeft een schema met innovatieve maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met PIR en het installeren van zonnecellen. Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een professionele energie-specialist. Gecertificeerde energie experts check je op het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te raden om meerdere offertes te vragen van deskundige bedrijven. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Bereid jezelf goed voor. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een overzicht van opties die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Friesland.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs bezoekt je aan huis en inspecteert welke verduurzamingsmaatregelen doeltreffend zijn. Vervolgens verstuurt hij een erkend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen toont het rapport randzaken zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Friesland laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Friesland vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde energieadviseur. Het is raadzaam om een specialist uit de omgeving te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en het bespaart reiskosten. Hieronder tref je adres-informatie van betrouwbare maatwerkadviesbureaus die werken in de Provincie Friesland. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Bekijk specialisten in Heerenveen, Weststellingwerf, De Fryske Marren, Súdwest-Fryslân, Waadhoeke, Harlingen, Terschelling, Vlieland, Leeuwarden, Dantumadiel, Ameland, Schiermonnikoog, Smallingerland, Opsterland, Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen en Noardeast-Fryslân.


Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Friesland met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel Hollanders willen minder energie gebruiken. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder delen wij de belangrijkste duurzaamheidsmaatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over zonnepanelen opbrengst.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Friesland

 1. Een gunstigere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een gunstigere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.