Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Vlieland

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aanschaffen of zonnepanelen op het dak leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Vlieland is dan een goede keuze! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen het energieverbruik laten dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energieplan onderzoek je heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de bekende maatregelen. Het energiebesparingsadvies is aantrekkelijk voor particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je ontvangt een maatwerkadvies met alle potentiële maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per onderdeel kun je meer info vinden over het financiële plaatje, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Vlieland die een beter energielabel willen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-vlieland

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te minimaliseren. In het rapport wordt uitvoerig beschreven wat je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Je regelt het supersnel. Een specialist op het gebied van energie neem contact op om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon neemt jouw huis op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle maatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Ga je je woning isoleren, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een professionele vakman. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs vind je op het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Vlieland (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het rapport helpt je op weg met uiteenlopende maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitenmuren en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende paragraaf bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gediplomeerde maatwerk adviseur. Geschikte EPA-adviseurs kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is slim om minimaal 2 offertes op te zoeken van objectieve vakmensen. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Wees zo specifiek als je kunt. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een opsomming met duurzaamheidsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Vlieland.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt thuis langs en calculeert welke potentiële maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis hiervan verkrijg je een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel beschrijven ze aspecten zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Vlieland laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Vlieland vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een onafhankelijke maatwerk-adviespartij. Het is beter om een energie expert rondom je woonplaats te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Bijgaand vind je namen en adressen van professionele specialisten die actief zijn in de gemeente Vlieland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Energie Inspectie B.V.Lange Marktstraat 18911ADLeeuwarden
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Vlieland

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Vlieland die direct beschikbaar zijn. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder vind je goede energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over HR+++ glas.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Vlieland

 1. Een aantrekkelijke energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer over isolatie)€3535,00€465,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4760,00€840,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5440,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2900,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€375,00€48,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,95€6,75 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Bekijk energiespecialisten en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Vlieland is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Het kent gunstige effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Deze hoeveelheid stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder delen we meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Vlieland: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, GreenChoice, Engie, Vattenfall of Powerpeers, Vandebron, Delta, Oxxio, United Consumers. Met de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een goede set met 10+ panelen kan je laten monteren voor €5.600 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Vlieland laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte genererende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het gehele systeem genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.750 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het wordt vaak gekozen om redenen als: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €250,00 t/m €400,00 per ruimte.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Vlieland. Bijgaand vind je om die reden een aantal krachtige en niet al te dure verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Vlieland!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Vlieland: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die je kunt uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het plan toont bovendien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en checkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een perfect energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning duurzaam maken met subsidies in Vlieland

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand doorzoek je up-to-date info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Vlieland.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van wanden, vloer, ramen, dak, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Vlieland hanteert mogelijk nog extra lokale subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Vlieland kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Vlieland bekijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Waadhoeke, Harlingen en Leeuwarden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Vlieland.
 • Je eigen hypotheek ophogen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Vlieland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Vlieland?

Dit energie maatwerkadvies Vlieland is een adviesrapport met tips en aanbevelingen voor het vergroenen van jouw woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, een warmtepomp installatie laten monteren of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit adviesrapport komt per maatregel met de minimale prijzen en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In dat geval is dit adviesplan een must. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Door middel van dit besparingsadvies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, de totale oppervlakte en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €175,00 tot ongeveer €330,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €245,00. Het is aan te bevelen om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Vlieland aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door die strategie kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bureau informeert bij de eigenaren de wensen en behoeftes om het wooncomplex groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het document vinden bewoners ook de geraamde kosten en de verwachte terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Vlieland voor bedrijven. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in een lagere maandafrekening, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie