Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Waadhoeke

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of zonnepanelen op het dak leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Waadhoeke kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en test waar besparingen mogelijk zijn. Het energieadvies verduidelijkt welke alternatieven passen bij jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energieplan delen ze overzichtelijk de kosten en de terugverdientijd van de getoonde woningaanpassingen. Het rapport is aan te raden voor particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je ontvangt een plan met alle maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je de verwachte kosten, wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Waadhoeke die duurzame investeringen willen uitvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-waadhoeke

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te reduceren In dit rapport wordt nauwkeurig omschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat het allemaal kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor komen diverse maatregelen naar voren, zoals: warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler. Het is een eenvoudige procedure. Een energiedeskundige komt langs voor inspecties en om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle maatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en het totale rendement Belangrijk: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een autonome expert. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs kan je vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Waadhoeke (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieadvies geeft een overzicht met innovatieve vergroeningsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van buitenmuurisolatie met PUR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende tekst delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een professionele maatwerk adviseur. Geschikte energie specialisten zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is raadzaam om enkele offertes te vragen van ervaren specialisten. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform word je geleid naar een opsomming met investeringen die relevant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Waadhoeke.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het adviesbedrijf komt bij je thuis en stelt vast welke duurzame investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een gunstig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag onderwerpen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Waadhoeke laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-experts en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Waadhoeke vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een neutrale energieadviseur. Het is aan te bevelen om een adviesbureau uit de omgeving te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de bijgaande tabel bieden we gegevens van professionele vakmensen die diensten aanbieden in de gemeente Waadhoeke. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
Van Reeuwijk AdviesJunobaan 88802BNFraneker
Projoule Energie en installatieadviesKerkhoflaan 98723BWKoudum
Energielabel en Advies SpoelmanDs L Tinholtstraat 458723CWKoudum
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Waadhoeke

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Waadhoeke waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen hun energierekening minderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids check je de meest geschikte vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over dak isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Waadhoeke

 1. Beperk de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van de woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (lees meer over isolatie)€1785,00€200,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5130,00€730,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5340,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3360,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€430,00€20,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €450,00€35,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verduurzamingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Bekijk maatwerkadviseurs en begin vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Waadhoeke is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Je profiteert van de goede effecten: je energiefactuur wordt flink minder, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het milieu, je beperkt het geluid van buiten en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de CV- of HR ketel. Hij neemt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De additionele stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder verstrekken we relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater verwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Waadhoeke: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Eneco, Engie, Budget Energie of United Consumers, Oxxio, Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron. Middels het salderingsprincipe ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €5.100 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot en met 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Waadhoeke laten plaatsen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door één of meer zonnecollectoren op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze installatie maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in de woning warm water te maken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.950 (incl. montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen effect op de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €155,00 tot €475,00 per element.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Waadhoeke. Bijgaand vind je een overzicht met krachtige en niet al te dure energiebesparingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Waadhoeke!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Waadhoeke: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat duurzame investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het rapport vertelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en analyseert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een goed energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Waadhoeke

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand vind je handige informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Waadhoeke.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van (spouw)muur, dak, gevel, wanden, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Bij zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Waadhoeke aanvragen in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. Weststellingwerf, De Fryske Marren en Harlingen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee particulieren en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Laat je hypotheek aanpassen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Waadhoeke

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Waadhoeke?

Een energie maatwerkadvies Waadhoeke is een advies met verschillende opties voor de verduurzaming van je pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van het dak of gevel, het installeren van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het adviesplan geeft per maatregel de verwachte kosten en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die gevallen is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat jouw zien welke opties helpen om de energiekosten te reduceren. A.d.h.v. dit adviesplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van het huis, en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €180,00 – €325,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €270,00. Het is nuttig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Waadhoeke te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inkopen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur brengt het volledige complex in kaart.Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de uiteindelijke kosten en de geraamde terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Waadhoeke voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een optimale energieprestatie draagt bij aan een gunstigere energierekening, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de vergroeningsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie