Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Minnertsga

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of zonnepanelen op het dak leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Minnertsga zal je verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en verkent wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies is concreet en vertelt welke energiebesparende maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies bieden ze heel specifiek de totale kosten en het rendement van de geselecteerde energiebesparende maatregelen. Het plan is ontworpen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij verstrekt een verduurzamingsplan met alle duurzaamheidsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in het budget, wat het oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Minnertsga die hun woning duurzamer willen maken en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-minnertsga

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te drukken. In het plan wordt uitvoerig geïllustreerd welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energiedeskundige neem contact op om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze vakman doet een grondige analyse en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij schrijft een rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en het totale rendement Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Ga je je woning isoleren, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een professionele energieadviseur. Professionele en objectieve energieadviseurs zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Minnertsga (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit adviesrapport geeft een schema met diverse verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van gevelisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In onze stappenplan leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een neutrale maatwerk adviseur. Gekwalificeerde bedrijven zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie experts mogen zelf hun prijs bepalen. Het is beter om verschillende offertes te zoeken van gediplomeerde adviesbureaus. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak is vastgelegd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een advies met opties die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Minnertsga.

 4. Neem het energierapport door

  Een maatwerkadviseurs komt langs en analyseert welke verduurzamingsmaatregelen doelgericht zijn. Binnen een paar dagen verstuurt hij een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze kenmerken zoals de geraamde kosten, de opbrengsten per jaar en de geschatte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Minnertsga laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw huis?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Minnertsga vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een professionele maatwerkadviseur. Het is aan te bevelen om een specialist uit de regio te contacteren. Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand doorzoek je gegevens van goede bedrijven die werken in de gemeente Waadhoeke. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Minnertsga

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Minnertsga waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Maar wat zijn goede opties? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In de tekstblokjes hieronder beschrijven we goede verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over tochtstrips.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Minnertsga

 1. Verlaging van de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Het is goed voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Een gunstigere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (meer over woningisolatie)€3305,00€430,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10075,00€740,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5080,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3200,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€455,00€46,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €25,50€28,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Minnertsga is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. De effecten zijn positief: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is een groene investering, het werkt ook geluidswerend en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. CV-ketel op gas. Het genereert warmte uit de lucht of grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze extra stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder lees je aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en levert warm tapwater in huis. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Minnertsga: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Eneco, Engie, Essent en Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl, Delta. Middels het salderingsprincipe ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen kan je laten monteren voor €4.900 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 – 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Minnertsga aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie zorgt voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.000 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €225,00 – €550,00 per element.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Minnertsga. Onderstaand delen wij een weergave met praktische en betaalbare energiebesparende maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Minnertsga!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Minnertsga: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt energiebesparende maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit adviesrapport geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en onderzoekt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label indiceert de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een perfect energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Minnertsga

De meeste panden in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder bespreken we nuttige info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Minnertsga.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, dak, ramen, gevel, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke biedt mogelijk ook zelf lokale subsidiepotjes of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Minnertsga vergelijken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook geldig voor o.a. Wier, Stiens en Bitgum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Je eigen hypotheek ophogen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Minnertsga

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Minnertsga?

Een energie maatwerkadvies Minnertsga is een adviesplan met verschillende opties voor het vergroenen van je pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit adviesrapport behandelt per maatregel de geschatte kosten en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningbezitters die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor deze situaties is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het verduidelijkt welke alternatieven de meeste besparing opleveren. Aan de hand van dit besparingsadvies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €230,00 tot ongeveer €310,00. Voor een normale tussenwoning kost het ongeveer €260,00. Het is slim om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Minnertsga op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau kijkt samen met bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief de totale benodigde investering en de jaarlijkse besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Minnertsga voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een hogere energieprestatie resulteert in een gunstigere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie