Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wier

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Wier biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en beoordeelt de diverse opties. Het energierapport is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het advies doorzoek je uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de populaire investeringsopties. Het energieadvies is ontworpen voor alle particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij verstrekt een verduurzamingsrapport met alle verduurzamingsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Kies voor: woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per optie kun je meer info vinden over de verwachte kosten, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Wier die het huis willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wier

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te drukken. In het plan staat dus heel concreet aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Daaromtrent kun je maatregelen laten uitvoeren zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie. Je regelt het supersnel. Een energiecoach bezoek je thuis om met jouw samen een plan te schrijven. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en checkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij schrijft een rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Let op: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een onafhankelijke energiecoach / deskundige. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs zijn te vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wier (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieadvies helpt je op weg met verschillende verduurzamingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, buitengevelisolatie met steenwol en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende alinea laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gecertificeerde adviseur. Professionele adviseurs vind je op Centraal Register Techniek en via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energieadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Wij adviseren om enkele offertes op te zoeken van erkende energieadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je tot een complete samenvatting met maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Wier.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt langs en bekijkt welke energiebesparende maatregelen hun doel goed bereiken. Vervolgens verstuurt hij een doorgerekend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je details zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Wier laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw huis?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Wier vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gekwalificeerde energie expert. Het is beter om een energie expert nabij jouw woonplaats te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In de tabel hieronder tref je namen en adressen van goede maatwerkadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Waadhoeke. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Wier

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wier met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel mensen willen besparen op de energiekosten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in verschillende bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids kan je aan de slag met de meest geschikte duurzame oplossingen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over woning ventilatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Wier

 1. Een lagere energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (bekijk hier meer info)€4535,00€405,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11850,00€780,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5220,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2840,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€395,00€43,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €520,00€44,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek energiedeskundige en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Wier is een slimme investering. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren gaat er minder warmte verloren. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van meer comfort in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis wordt meer waard. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Noemenswaardig: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Uitleg en info over de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele HR-ketel. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze extra stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder lees je aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je woning kan dan helemaal van het gas los. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Wier: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Eneco, Essent, Budget Energie en Oxxio, Vandebron, Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €5.650 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Wier laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Het voordeel van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Deze installatie maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik (voor het opwekken van warm water). Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.400 inclusief installatiewerk.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: minder last van luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €170,00 tot €500,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Wier. In het gedeelte hieronder check je een aantal krachtige en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Wier!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Wier: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om te besparen op de energielasten. Het concept plan vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur analyseert de woning en onderzoekt de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een perfect energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Wier

Alle huizen in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand bespreken we praktische informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Wier.

 • Isolatie-subsidie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan dak, gevel, vloer, wanden, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Wier aanvragen in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Slappeterp, Bitgum en Ingelum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Wier

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wier?

Het energie maatwerkadvies Wier is een adviesrapport met concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van een woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsadvies bespreekt per maatregel de minimale prijzen en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Dan is dit besparingsrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Via dit plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De prijs ligt tussen de €180,00 tot en met €315,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €245,00. Het is verstandig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Wier te overwegen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op deze manier kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex te vergroenen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Dit is natuurlijk ook met de totale benodigde investering en de verwachte terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Wier voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een groenere energieprestatie draagt bij aan lagere energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de vergroeningsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor aanvullende details.

Plaats een reactie