Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Slappeterp

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een hybride warmtepomp kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Slappeterp is een goed hulpmiddel! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en deelt de verschillende optie. Dit maatwerkadvies toont aan welke werkzaamheden passen bij jouw woning en het comfort verhogen. In het advies tref je nauwkeurig het kostenplaatje en het rendement van de verschillende duurzame opties. Het energiebesparingsadvies is relevant voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Uiteindelijk krijg je een energierapport met alle duurzame investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Voorbeelden zijn: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per keuze lees je de minimale prijzen, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Slappeterp die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-slappeterp

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te minimaliseren. In dit rapport wordt zorgvuldig vermeld welke maatregelen interessant zijn, wat het kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiecoach neem contact op om samen jouw wensen te inventariseren. Deze deskundige loopt door de woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Jij ontvangt een rapport met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Belangrijk: Deze maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een professionele energiedeskundige. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs zoek je via www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Slappeterp (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport bevat een weergaven van innovatieve energiebesparende maatregelen die voldoende effectief zijn. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, spouwmuurisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een ervaren maatwerkadviseur. Betrouwbare adviseurs kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerkadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is wijs om verschillende offertes te zoeken van gekwalificeerde vakmensen. Geef een duidelijke briefing. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een schema met duurzame investeringen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Slappeterp.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een energieadviseurs komt langs en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het meest effectief zijn. Niet veel later ontvang je een onderbouwd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze eigenschappen zoals de verwachte kosten, het rendement en de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Slappeterp laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je huis?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Slappeterp vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een ervaren maatwerkadviseur. Het is aan te bevelen om een energie-specialist uit de regio te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. In het schema hieronder doorzoek je adresgegevens van erkende maatwerkadviesbureaus die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Waadhoeke. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Slappeterp

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Slappeterp die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand behandelen we de gunstigste verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over zonneboiler.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Slappeterp

 1. Een aantrekkelijke energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (bekijk hier meer info)€2440,00€135,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5520,00€1045,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4740,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3310,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€410,00€25,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €27,50€33,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Zoek een adviseur en plan afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Slappeterp is dan eigenlijk de basis. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. Het kent gunstige effecten: de energierekening gaat omlaag, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele CV-ketel. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De additionele stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerperiode heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte noemen we extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater opwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Slappeterp: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Essent, Vattenfall, Engie & United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers. Via de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €5.300 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Slappeterp bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor het water. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.150 (incl. installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit tussen de €235,00 t/m €400,00 per paneel.

Goede energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Slappeterp. Hieronder tref je een lijst met populaire en betaalbare vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Slappeterp!

Vraag adviesgesprek aan en kom erachter hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Slappeterp: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt allerlei maatregelen die je kunt uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan bespreekt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie het huis opnieuw verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en berekent de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een groen energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Een duurzame woning met subsidies in Slappeterp

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder tref je nuttige info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Slappeterp.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatie van ramen, dak, vloer, gevel, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Slappeterp aanvragen in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Marsum, Ingelum en Dronryp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Slappeterp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Slappeterp?

Dit energie maatwerkadvies Slappeterp is een plan met tips en aanbevelingen voor de verduurzaming van jouw woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit advies biedt per maatregel de verwachte prijzen en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zonneboiler of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor die situatie is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit plan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €185,00 tot wel €330,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €245,00. Het is verstandig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Slappeterp aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op deze manier kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het complex duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. In het rapport vinden de eigenaren ook de uiteindelijke kosten en de geschatte terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Slappeterp voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in een voordelige energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie