Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Dronryp

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik starten met isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Dronryp kan goede suggesties opleveren! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en inspecteert waar de mogelijkheden liggen. Het plan geeft inzicht in welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het energielabel verbeteren. In het maatwerkadvies vind je uitgebreid de totale kosten en het rendement van de potentiële verduurzamingsopties. Het energierapport is een hulpmiddel voor alle particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies toont welke werkzaamheden jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij biedt een maatwerkadvies met alle werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel toont het rapport de geschatte kosten, wat de effecten zijn en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Dronryp die een beter energielabel willen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-dronryp

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verkleinen. In het document wordt grondig beschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Binnen dit advies kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energieadviseur zal een bezoek inplannen om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze deskundige doet een grondige analyse en berekent welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet altijd worden geschreven door een erkende specialist. Gediplomeerde en onpartijdige energieadviseurs contacteren via centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Dronryp (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het rapport geef je inzicht in diverse energiebesparingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van spouwmuurisolatie met PIR en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gekwalificeerde energieadviseur. Objectieve EPA-adviseurs kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is wijs om diverse offertes te zoeken van ervaren maatwerkadviesbureaus. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een complete samenvatting met opties die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Dronryp.

 4. Neem het energierapport door

  De energie specialist komt langs en stelt vast welke verduurzamingsmaatregelen het meest effectief zijn. Niet veel later krijg je een goed energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen lees je kenmerken zoals de investering, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Bij deze afspraak is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Dronryp laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je huis?

Zoek energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Dronryp vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde adviseur. Het is verstandig om een energie expert uit de omgeving te selecteren. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel bieden we bedrijfsnamen en adresgegevens van professionele specialisten die huizen inspecteren in de gemeente Waadhoeke. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Dronryp

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Dronryp met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het stuk hieronder bieden we informatie rondom de meest populaire verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over hybride warmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Dronryp

 1. Verlaag je energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer info)€4605,00€505,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12150,00€685,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4535,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3250,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€445,00€22,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1375,00€190,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek energiedeskundige en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Dronryp is dan eigenlijk de basis. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen kan de woning de warmte beter vasthouden. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis wordt meer waard. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasketel. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand bekijk je extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en maakt het tapwater warm. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Dronryp: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je zal minder betalen voor stroom. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Essent, Vattenfall, Budget Energie & United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron. Door de salderingsmaatregel ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.800 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak met voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Dronryp laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Het boilersysteem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (200 liter vat) is er al voor €3.950 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €240,00 – €475,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Dronryp. Onderstaand vind je om die reden een lijst met doelgerichte en interessant geprijsde maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Dronryp!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Dronryp: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat energiebesparende maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het plan deelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en analyseert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Dronryp

Alle huizen in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand check je actuele informatie de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Dronryp.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatie van gevel, vloer, ramen, dak, wanden.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Dronryp opzoeken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Blessum, Menaam en Deinum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, gevelisolatie, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Je hypotheek oprekken: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Dronryp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Dronryp?

Een energie maatwerkadvies Dronryp is een adviesplan met aanbevelingen voor de verduurzaming van een pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit advies bespreekt per maatregel de geraamde kosten en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor huizeneigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op dat moment is dit adviesplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het geeft inzicht in welke maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. D.m.v. dit concept plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van huistype, oppervlakte en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €195,00 tot ongeveer €335,00. Voor een doorsnee huis betaal je voor het advies zo’n €270,00. Het is aan te bevelen om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Dronryp te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de eisen en wensen om het appartementencomplex te optimaliseren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Uiteraard inclusief de uiteindelijke kosten en de geraamde terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Dronryp voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan lagere maandelijkse energielasten, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie