Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Blessum

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Blessum biedt antwoord op deze vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en controleert wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan is heel specifiek en geeft aan welke keuzes een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het rapport delen ze heel specifiek de kosten en de terugverdientijd van de uitgezochte energiebesparende maatregelen. Het energiebesparingsadvies is bedoeld voor particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je krijgt een energieadvies met alle werkzaamheden die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel krijg je inzicht in het financiële plaatje, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Blessum die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-blessum

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te verminderen. In het plan wordt gedetailleerd weergegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de totale uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. In dat geval kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om jouw doelstellingen door te nemen. Deze persoon analyseert het huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een erkende adviseur. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs kun je zoeken via centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Blessum (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsplan helpt je op weg met alle energiebesparingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van gevelisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In het volgende blok laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een deskundige energie-expert. Professionele specialisten kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is verstandig om verschillende offertes aan te vragen van gecertificeerde experts. Geef een duidelijke briefing. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een advies met groene maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met de energiecoach in Blessum.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een energieadviseurs komt langs en beschrijft welke duurzaamheidsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop krijg je een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen beschrijven ze kenmerken zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Blessum laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn huis?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Blessum vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gekwalificeerde expert. Het is aan te bevelen om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te contacteren. Ze kennen het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Bijgaand vind je naam + adresgegevens van kwalitatieve vakmensen die diensten aanbieden in de gemeente Waadhoeke. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Blessum

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Blessum waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen hun energierekening minderen. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids beschrijven we de meest voorkomende energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Of klik door voor meer informatie over lucht-water warmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Blessum

 1. Verlaging van de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk meer info over isolatie)€2200,00€150,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10500,00€710,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4925,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3380,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€395,00€60,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1200,00€180,00 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij normale woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Bekijk maatwerkadviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Blessum is onmisbaar om te gaan besparen. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is klimaatbewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasketel. Het genereert warmte uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Jouw stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. In de zomerperiode kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. Onderstaand lees je meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Blessum: een voordeliger systeem en wordt met name toegepast in woningen met een slechtere isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Essent, Vattenfall, Budget Energie & United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron, Powerpeers. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €4.650 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Blessum aanschaffen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het verwarmen van water. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.400 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €245,00 – €325,00 per element.

Overzicht met overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Blessum. In het gedeelte hieronder tref je een overzicht met doelgerichte en betaalbare maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Blessum!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Blessum: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsplan bespreekt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur komt je huis en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning duurzaam maken met subsidies in Blessum

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder check je een overzicht met de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Blessum.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerk aan wanden, ramen, (spouw)muur, dak, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Blessum vergelijken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Jellum, Deinum en Hilaard).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Blessum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Blessum?

Dit energie maatwerkadvies Blessum is een energieadvies met verschillende opties voor het vergroenen van jouw pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het adviesplan geeft per maatregel het budget en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Dan is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Middels dit adviesplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hangen af van het type woning, de grootte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €185,00 – €315,00. Voor een standaard huis is het tarief circa €230,00. Wij adviseren om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Blessum te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op deze manier kan men collectief CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bureau achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het appartementencomplex te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners vinden hier ook het kostenplaatje en de jaarlijkse opbrengsten.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Blessum voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw inspectierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een verfijnde energieprestatie geeft een lagere maandafrekening, een prettig werkklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de verduurzamingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor een extra uitleg.

Plaats een reactie