Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Deinum

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp installeren of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Deinum is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en inspecteert waar de kansen liggen. Het energieplan stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing realiseren en het leefklimaat optimaliseren. In het energieadvies onderschrijven ze uitvoerig het kostenplaatje en het rendement van de mogelijke verduurzamingsopties. Het aanbevelingen-rapport is relevant voor alle particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij levert een maatwerkadvies met alle investeringen die geschikt zijn voor je woning.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel toont het rapport de geschatte kosten, het rendement en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Deinum die hun woninglabel willen verbeteren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-deinum

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te minderen. In het document wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de prijs is, en hoeveel je gaat besparen. Daarbij heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen. Je regelt het supersnel. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs voor een persoonlijk advies. Deze professional loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Er wordt een rapport opgesteld met alle duurzame oplossingen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een ervaren specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs zijn vindbaar op het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Deinum (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het rapport biedt een lijst met alle verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, buitengevelisolatie met steenwol en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gediplomeerde maatwerk adviseur. Gediplomeerde energie specialisten check je op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is nuttig om diverse offertes aan te vragen van gecertificeerde energie experts. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees heel concreet. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een schema met maatregelen die relevant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Deinum.

 4. Neem het energierapport door

  De adviseur neemt de woning op en analyseert welke energiebesparende maatregelen hun doel goed bereiken. Binnen een paar dagen stuurt hij een volledig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen beschrijven ze kenmerken zoals de investering, de besparing en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Deinum laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij technici, isolatiebedrijven en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn huis?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Deinum vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gediplomeerde maatwerk-adviespartij. Het is nuttig om een expert uit de regio te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder check je adres-informatie van mogelijk interessante EPA-adviseurs die werken in de gemeente Waadhoeke. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Deinum

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Deinum die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen besparen op de energiekosten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder delen we goede energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk ook onze pagina met informatie over water-water warmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Deinum

 1. Een lagere energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (meer over woningisolatie)€2330,00€145,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5910,00€615,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4820,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3360,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€415,00€36,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1125,00€175,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Bekijk energiespecialisten en maak een afspraak

De voordelen van woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Deinum is een hele goede keuze. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. CV-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de lucht of grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Jouw stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder behandelen we handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en pompt warm tapwater door de woning. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Deinum: een relatief goedkoop systeem en is een goede oplossing voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Budget Energie, Vattenfall, Engie of Oxxio, United Consumers, Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €6.000 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Deinum laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een collector op het dak en een buffervat voor het water. Het gehele systeem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.200 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €215,00 tot €525,00 per element.

Goede energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Deinum. Onderstaand lees je een overzicht met doelgerichte en voordelige energiebesparende maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Start met een persoonlijk energieadvies in Deinum!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Deinum: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt opties die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het rapport deelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en onderzoekt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Deinum

Alle woningen in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder lees je handige informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Deinum.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van wanden, gevel, (spouw)muur, dak, vloer.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke hanteert mogelijk nog extra lokale subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Deinum vergelijken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Hilaard, Marsum en Boksum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Extra stukje hypotheek nemen: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Deinum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Deinum?

Dit energie maatwerkadvies Deinum is een rapport met verschillende opties voor het vergroenen van jouw woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van het dak of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het document biedt per maatregel de kosten en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor VVE’s en particulieren die hun woning zuiniger willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In dat geval is dit adviesrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het toont aan welke maatregelen jouw woning verduurzamen. Aan de hand van dit advies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, oppervlakte en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €240,00 t/m €345,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €265,00. Tip: het is handig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Deinum te overwegen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het appartementencomplex groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. In het rapport vinden de eigenaren ook de geschatte kosten en de totale terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Deinum voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een versterkte energieprestatie resulteert in lagere maandelijkse energielasten, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie