Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Boksum

Besparen op de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp kiezen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Boksum kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en omschrijft waar besparingen mogelijk zijn. Het rapport verduidelijkt welke keuzes jouw energierekening direct doen dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het aanbevelingen-rapport onderzoek je overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de diverse verduurzamingsopties. Het energiebesparingsadvies is bedoeld voor particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij stuurt een aanbevelingen-rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Onder andere: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in het kostenplaatje, wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Boksum die hun woning willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-boksum

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te verminderen. In het advies wordt gedetailleerd weergegeven welke investeringen je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, vloerisolatie, HR++ glas, warmtepomp. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken. Deze professional neemt de woning op en weet welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een autonome adviseur. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs bekijk je op de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Boksum (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het rapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve energiebesparingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), gevelisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende alinea leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een erkende energie-specialist. De juiste EPA-adviseurs kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energieadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is aan te raden om enkele offertes te verkrijgen van gediplomeerde adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een schema met duurzaamheidsmaatregelen die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Boksum.

 4. Het energierapport doornemen

  Het maatwerkadviesbureau komt langs en checkt welke opties doelgericht zijn. Vervolgens stuurt hij een doorgerekend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport randzaken zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Boksum laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met isolatie-experts en installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Boksum vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een betrouwbare specialist. Het is raadzaam om een energie-specialist uit de buurt te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In het schema hieronder check je adres-informatie van professionele adviesbedrijven die actief zijn in de gemeente Waadhoeke. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Boksum

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Boksum die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huishoudens willen graag hun energieverbruik beperken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids bieden we informatie rondom goede vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over lucht-lucht warmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Boksum

 1. Verlaag je energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1675,00€150,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12100,00€640,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4945,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3090,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€340,00€44,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €30,50€37,50 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij normale huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Boksum is een minimale vereiste. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je draagt bij aan het milieu, het werkt ook geluidswerend en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. Gedurende de zomermaanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder verstrekken we extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en maakt het tapwater warm. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Boksum: een betaalbaar alternatief en is een goede oplossing voor huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Eneco, Budget Energie, Engie & Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Delta, Vandebron. Middels het salderingsprincipe ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.500 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 – 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Boksum laten plaatsen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler is een geïntegreerde zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.600 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €165,00 t/m €425,00 per ruimte.

Snelle energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Boksum. In dit blokje kan je aan de slag met een lijstje met krachtige en voordelige duurzame oplossingen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Boksum!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Boksum: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die je kunt gebruiken om te besparen op de energielasten. Dit energieadvies vertelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en checkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label toont hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het energielabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een groen energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in Boksum

Alle huizen in Provincie Friesland moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand vind je bruikbare informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Boksum.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, ramen, (spouw)muur, wanden, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Waadhoeke biedt mogelijk ook zelf regionale subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Waadhoeke vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Boksum afsluiten in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. Bears, Blessum en Jellum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waadhoeke.
 • Extra stukje hypotheek nemen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Boksum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Boksum?

Het energie maatwerkadvies Boksum is een plan inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan vloerisolatie, HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het rapport geeft per maatregel het kostenplaatje en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor die situatie is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit energieplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de omvang van de woning en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €245,00 tot €330,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je voor het advies zo’n €230,00. Het is nuttig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Boksum op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbedrijf inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex groener te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het document vinden bewoners ook de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Boksum voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een duurzamere energieprestatie geeft lagere energiekosten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie