Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bears

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Bears is daarvoor in het leven geroepen Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en verkent waar de kansen liggen. Het plan is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen het energieverbruik laten dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het aanbevelingen-rapport doorzoek je nauwkeurig de initiële investering en het rendement van de mogelijke verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is geschikt voor alle particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je ontvangt een aanbevelingen-rapport met alle maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de geraamde kosten, hoeveel je bespaart en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Bears die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-bears

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te verkleinen. In het rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de kosten zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kun je maatregelen laten uitvoeren zoals zonneboiler, HR++ glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs om kennis te maken. Deze professional neemt de woning op en weet welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Er wordt een rapport opgesteld met daarin verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gekwalificeerde energie-expert. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs kun je zoeken via www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bears (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je woning te renoveren? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsadvies geef je inzicht in alle vergroeningsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het verbeteren van spouwmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Gekwalificeerde bedrijven check je op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is verstandig om meerdere offertes te zoeken van erkende experts. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform ontdek je een complete samenvatting met investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Bears.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie expert komt thuis langs en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Vervolgens stuurt hij het doorberekende energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel bekijk je bijzonderheden als de uiteindelijke kosten, de besparing en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Bears laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woning?

Vind energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Bears vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gediplomeerde vakman. Het is beter om een energie-specialist uit de omgeving te contacteren. Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In het schema hieronder delen we namen en adressen van professionele specialisten die huizen inspecteren in de gemeente Leeuwarden. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Bears

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bears met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel mensen zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder bespreken we goede maatregelen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over zonnepanelen installeren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Bears

 1. Een gunstige energienota: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer info)€3645,00€460,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5545,00€810,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5065,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3040,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€330,00€48,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €17,50€32,50 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparingsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Bears is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het milieu, het werkt ook geluidswerend en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Noemenswaardig: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasgestookte CV-ketel. Het pakt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Jouw stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder behandelen we handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en levert warm tapwater in huis. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Bears: gunstig geprijsd en wordt met name toegepast in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Budget Energie, GreenChoice, Essent & Delta, Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost je circa €5.800 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een focus op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Bears bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om water te verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €4.000 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €185,00 tot €525,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Bears. In de box hieronder check je een overzicht met krachtige en aantrekkelijk geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Bears!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Bears: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Dit advies laat woningeigenaren ook zien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Bears

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en – in het meest ideale geval – van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder kan je aan de slag met up-to-date info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Bears.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van dak, vloer, ramen, (spouw)muur, gevel.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Leeuwarden heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Leeuwarden vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Bears afsluiten in april 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje hieronder vind je meer info (ook voor andere regio’s zoals Mantgum, Jellum en Jorwert).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaren van een woning hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Leeuwarden.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Bears

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bears?

Het energie maatwerkadvies Bears is een besparingsplan met suggesties voor de vergroening van een huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het document biedt per maatregel een kostenbegroting en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In dat geval is dit document een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat woningeigenaren zien welke investeringen jouw energieverbruik doen dalen. Met behulp van dit besparingsadvies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De prijs ligt tussen de €195,00 tot wel €340,00. Voor een normale tussenwoning betaal je voor het advies zo’n €275,00. Het is nuttig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Bears te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Middels deze methode kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren het wensenlijstje om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief de totale benodigde investering en de opbrengsten per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Bears voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een duurzamere energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de voorwaarden.

Plaats een reactie