Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Jorwert

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Jorwert kan je hierbij verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en verkent waar de kansen liggen. Het energieadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energieplan vind je grondig de kosten en het rendement van de diverse investeringskeuzes. Het rapport met aanbevelingen is een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij schrijft een advies met alle verduurzamingsmaatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de geschatte kosten, wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Jorwert die duurzame investeringen willen uitvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-jorwert

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te verkleinen. In het onderzoek wordt in grote lijnen aangegeven wat je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiedeskundige komt op locatie langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze professional doet een deskundige checkup en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Disclaimer: Een maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een professionele energiedeskundige. Vakbekwame en bedreven energieadviseurs zijn te vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Jorwert (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieplan bevat een weergaven van alle duurzaamheidsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, gevelisolatie met steenwol en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde energie-specialist. Gecertificeerde vakmensen check je op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energie specialisten zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is verstandig om enkele offertes te zoeken van gediplomeerde maatwerkadviesbureaus. Verstrek je behoeften van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo exact mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is essentieel. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website kom je uiteindelijk tot een opsomming met opties die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Jorwert.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en analyseert welke maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een erkend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor elke energiemaatregel zie je in 1 oogopslag informatie zoals de geschatte kosten, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Jorwert laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of de energieconsultant daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Jorwert vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een ervaren energie expert. Het is raadzaam om een energie-specialist rondom je woonplaats te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de onderstaande tabel delen we namen en adressen van mogelijke experts die actief zijn in de gemeente Leeuwarden. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Jorwert

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Jorwert waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel mensen willen besparen op de energiekosten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids introduceren we de beste vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over spouwmuurisolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Jorwert

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (bekijk hier meer info)€1725,00€250,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10850,00€745,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5290,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3270,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€425,00€39,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1375,00€200,00 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk adviseurs en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Jorwert is onmisbaar om te gaan besparen. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Dat heeft veel pluspunten: de energierekening gaat omlaag, het is aangenaam warm in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele CV-ketel. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Jouw stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand delen we handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Het gasverbruik kan dan naar 0. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Jorwert: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Engie & United Consumers, Oxxio, Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een set met 10 zonnepanelen kost je circa €6.000 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Jorwert kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte genererende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik (voor het opwekken van warm water). Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.300 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €245,00 t/m €475,00 per element.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Jorwert. In dit blokje tref je een weergave met relevante en betaalbare energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Jorwert!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Jorwert: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat opties die goed uitvoerbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het document geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en analyseert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label indiceert hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een actueel energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Een duurzame woning met subsidies in Jorwert

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand vind je up-to-date info over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Jorwert.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van gevel, vloer, wanden, dak, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Leeuwarden biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Leeuwarden zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Jorwert gebruiken in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je meer informatie (ook geldig voor o.a. Tersoal, Weidum en Easterwierrum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Leeuwarden.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Jorwert

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Jorwert?

Een energie maatwerkadvies Jorwert is een adviesplan met suggesties voor het energiezuinig maken van een huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het plan geeft per maatregel de verwachte prijzen en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor huizeneigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op dat moment is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke alternatieven jouw woning verduurzamen. Aan de hand van dit plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden berekend op basis van het type woning, de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €190,00 tot en met €330,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het ongeveer €250,00. Het is verstandig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Jorwert te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf vraagt bewoners naar het wensenlijstje om het wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de opbrengsten per jaar.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Jorwert voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan een voordelige energierekening, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie