Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Easterwierrum

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Easterwierrum geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en bekijkt waar de mogelijkheden liggen. Het energieadvies toont aan welke werkzaamheden doeltreffend zijn in jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het aanbevelingen-rapport bekijk je uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de diverse energiebesparende maatregelen. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je krijgt een verslag met alle verduurzamingsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel lees je het kostenplaatje, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Easterwierrum die een beter energielabel willen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-easterwierrum

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te minimaliseren. In het advies wordt zorgvuldig vermeld wat je kunt doen, wat het kost, en wat het rendement is. Daarbij heb je de keuze uit maatregelen zoals infraroodpanelen, warmtepomp, zonneboiler, HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een expert op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman doet een deskundige checkup en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Jij ontvangt een rapport met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en de besparing. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een betrouwbare specialist. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs bekijk je op de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Easterwierrum (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieadvies bevat een weergaven van diverse verduurzamingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, isolatie van buitengevels met EPS en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een onafhankelijke energie-specialist. Gecertificeerde vakmensen zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviesbureaus zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is nuttig om 2 of 3 offertes te vragen van erkende energie experts. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak is vastgelegd? Bereid jezelf goed voor. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal krijg je een schema met werkzaamheden die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Easterwierrum.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het maatwerkadviesbureau bezoekt je aan huis en calculeert welke maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Niet veel later mailt hij een erkend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je details zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Easterwierrum laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met isolatie specialisten en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Easterwierrum vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een betrouwbare specialist. Het is aan te bevelen om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In het schema hieronder delen we namen en adressen van mogelijk interessante energie adviseurs die werken in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HBO bouwadviesDurk Dijkstrastrjitte 99014CCTersoal
RekenserviceDopheide 4 b9202PBDrachten
Buildingcheck B.V.Eibertsbek 179203BDDrachten
Woningpeil B.V.Oedsmawei 18 a9001ZJGrou
EPG-KEURKamgras 168935EPLeeuwarden
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Easterwierrum

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Easterwierrum die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids delen we de meest geschikte energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Of klik door voor meer informatie over isolatieglas.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Easterwierrum

 1. Beperk de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk meer info over isolatie)€2490,00€180,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4370,00€1045,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4650,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3130,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€470,00€36,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,55€7,10 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Vind een energiedeskundige en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Easterwierrum is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Je profiteert van de goede effecten: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het klimaat, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De aanvullende stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder bieden we aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Easterwierrum: gunstig geprijsd en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Essent of Delta, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers. Via de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €5.350 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 of 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Easterwierrum kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Het boilersysteem levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten dat nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.950 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €230,00 t/m €525,00 per ruimte.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Easterwierrum. Onderstaand vind je een weergave met effectieve en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Easterwierrum!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Easterwierrum: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die je kunt uitvoeren om te besparen op de energielasten. Dit besparingsadvies geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Een duurzame woning met subsidies in Easterwierrum

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten verduurzamen en op de lange termijn nul op de meter worden. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder tref je handige informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Easterwierrum.

 • Subsidie voor isoleren: 30% van de totale factuur voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, dak, ramen, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Easterwierrum vergelijken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Raerd, Mantgum en Poppenwier).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Easterwierrum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Easterwierrum?

Het energie maatwerkadvies Easterwierrum is een document met aanbevelingen voor het energiezuinig maken van je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsplan onderschrijft per maatregel een kostenbegroting en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere huiseigenaren die willen verduurzamen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situaties is dit energieplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Door middel van dit energieplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, de oppervlakte van het huis, en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €225,00 tot wel €320,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €230,00. Het is nuttig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Easterwierrum te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door deze constructie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners ontvangen netjes een mail met de uiteindelijke kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Easterwierrum voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een groenere energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, lagere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie