Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Súdwest-Fryslân

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Súdwest-Fryslân geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en inspecteert waar besparingen mogelijk zijn. Het energieadvies is heel specifiek en geeft aan welke keuzes een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het energielabel verbeteren. In de aanbevelingen onderzoek je in detail de initiële investering en het rendement van de populaire woningaanpassingen. Het verduurzamingsrapport is ontworpen voor alle particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies toont welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je ontvangt een advies met alle maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Súdwest-Fryslân die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-sudwest-fryslan

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te minderen. In dit rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat het kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hiervoor komen diverse maatregelen naar voren, zoals: vloerisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een energiecoach komt altijd bij je thuis op bezoek voor een persoonlijk advies. Deze deskundige neemt de woning op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij schrijft een rapport met een opsomming van alle maatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een gediplomeerde specialist op het gebied van energie. Professionele en bedreven energieadviseurs contacteren via de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Súdwest-Fryslân (april 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met diverse duurzame oplossingen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, het toepassen van buitenmuurisolatie en het toepassen van zonnecellen. Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een objectieve adviseur. Betrouwbare bedrijven zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Tip: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te raden om diverse offertes aan te vragen van gekwalificeerde experts. Vul je verwachtingen goed in. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is essentieel. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een opsomming met groene maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Súdwest-Fryslân.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerkadviesbureau komt langs en beschrijft welke groene maatregelen aan te bevelen zijn. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een gunstig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen noteren ze onderdelen zoals de uiteindelijke kosten, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Súdwest-Fryslân laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je pand?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Súdwest-Fryslân vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is beter om een specialist uit de buurt te selecteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de bijgaande tabel bieden we gegevens van betrouwbare maatwerkadviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Súdwest-Fryslân. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EPW inspectiesSmidsstraat 58601WBSneek
GrootAJ-AdviesBrédyk 358601ZDSneek
Multi@workMoarrawei 48617LCAbbega
Handel Bouw Advies B.V.Poeldyk 48581KMElahuizen
mijn-label.nlLubertus van Beekstrjitte 168561GJBalk
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Súdwest-Fryslân

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Súdwest-Fryslân die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huishoudens willen graag hun energieverbruik beperken. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder kan je aan de slag met de meest populaire verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over vloer isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Súdwest-Fryslân

 1. Een gunstigere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer over isolatie)€3545,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5035,00€1030,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4665,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3065,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€395,00€59,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €6,05€6,20 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk adviseurs en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Súdwest-Fryslân is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer verlies je minder warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je energiefactuur wordt flink minder, de woning heeft een beter comfortniveau, het is klimaatbewust, het werkt ook geluidswerend en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De additionele stroom kan je halen uit zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook nog eens koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand delen we meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Súdwest-Fryslân: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Engie, GreenChoice, Eneco, Vattenfall of United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers, Vandebron. Door te salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.700 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Súdwest-Fryslân bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte opwekkende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de aanleg van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om warm water te produceren. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.750 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit tussen de €195,00 tot €375,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Súdwest-Fryslân. In het gedeelte hieronder delen we daarom een lijstje met krachtige en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Súdwest-Fryslân!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Súdwest-Fryslân: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat duurzame investeringen die je kunt gebruiken om te besparen op de energielasten. Het concept plan geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een groen energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzaam je woning met subsidies in Súdwest-Fryslân

Bestaande woningen in Provincie Friesland moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder tref je up-to-date info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Súdwest-Fryslân.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van gevel, dak, wanden, (spouw)muur, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân heeft mogelijk verschillende regionale subsidiepotjes of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Súdwest-Fryslân opvragen in april 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook geldig voor o.a. Heerenveen, Weststellingwerf en Waadhoeke).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Verhoog je eigen hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Súdwest-Fryslân

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Súdwest-Fryslân?

Een energie maatwerkadvies Súdwest-Fryslân is een adviesrapport met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van een huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het document komt per maatregel met de verwachte prijzen en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huizenbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Dan is dit concept plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke opties helpen om de energiekosten te reduceren. Door gebruik te maken van dit besparingsadvies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €185,00 tot wel €345,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €255,00. Het is aan te bevelen om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Súdwest-Fryslân op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in overeenstemming met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen inplannen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners vinden hier ook het financiële plaatje en de jaarlijkse besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Súdwest-Fryslân voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw plan bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Goede energieprestatie zorgt voor lagere maandelijkse energielasten, een prettige omgeving om in te werken, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie