Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wons

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Wons biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en bestudeert wat er mogelijk is. Het onderzoek geeft inzicht in welke keuzes het energieverbruik laten dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het energieplan onderzoek je in detail de kosten en de terugverdientijd van de bekende duurzame opties. Het aanbevelingen-rapport is een uitkomst voor particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkadvies met alle maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Denk aan: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel lees je de investering, wat het rendement is en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Wons die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wons

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te verminderen. In het plan wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hiervoor kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een maatwerkadviseur belt jouw voor een afspraak om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een gecertificeerde vakman. Gediplomeerde en onafhankelijke energieadviseurs bekijk je op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wons (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieadvies helpt je op weg met verschillende verduurzamingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, voorzetwandisolatie met steenwol en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende paragraaf bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gekwalificeerde adviseur. Erkende experts vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energie experts kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is wijs om meerdere offertes aan te vragen van onafhankelijke energieadviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een schema met werkzaamheden die matchen met jouw situatie. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Wons.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerk-adviesbedrijf bezoekt je aan huis en calculeert welke energiebesparingsmaatregelen doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen krijg je een erkend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je aspecten zoals de verwachte prijzen, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Wons laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je huis?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Wons vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gediplomeerde specialist. Het is raadzaam om een energie expert nabij jouw woonplaats te selecteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Hieronder delen we adres-informatie van kwalitatieve adviseurs die werken in de gemeente Súdwest-Fryslân. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Projoule Energie en installatieadviesKerkhoflaan 98723BWKoudum
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
Energielabel en Advies SpoelmanDs L Tinholtstraat 458723CWKoudum
Multi@workMoarrawei 48617LCAbbega
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Wons

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wons waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om een contactmoment in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het gedeelte hieronder vind je de belangrijkste duurzame oplossingen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over gevel isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Wons

 1. Een lagere energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (meer over woningisolatie)€1470,00€320,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4885,00€620,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4835,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3295,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€380,00€52,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,65€7,05 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij normale woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Wons is een slimme investering. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is een absolute must: je kunt direct besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

De voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Het pakt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De aanvullende stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand lees je handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en maakt het tapwater warm. Het gasverbruik kan dan naar 0. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Wons: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Dat is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie, Essent of Oxxio, Delta, Powerpeers, United Consumers, Vandebron. Middels het salderingsprincipe kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €4.850 en verdien je terug in zo’n 7 of 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Wons laten leggen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we de speciale zonnecollector (op het dak) een een opslagvat voor het warme tapwater. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (200 liter vat) kost ongeveer €3.250 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €220,00 – €475,00 per paneel.

Snelle energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Wons. In dit blokje check je een overzicht met praktische en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Wons!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Wons: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit energieplan geeft ook inzicht in wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur neemt de woning op en controleert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label toont de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Wons

Alle woningen en panden in Provincie Friesland moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand bieden we handige informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Wons.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, vloer, ramen, (spouw)muur, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân biedt mogelijk ook zelf regionale subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Wons opzoeken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook geldig voor o.a. Schettens, Witmarsum en Longerhouw).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je hypotheek oprekken: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Wons

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wons?

Dit energie maatwerkadvies Wons is een besparingsadvies met verschillende opties voor het duurzamer maken van je woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsadvies onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die gevallen is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat jouw zien welke maatregelen jouw woning verduurzamen. Door gebruik te maken van dit adviesrapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €190,00 t/m €290,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €260,00. Het is raadzaam om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Wons te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zodoende kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbedrijf informeert bij de eigenaren de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Dit is natuurlijk ook met het financiële plaatje en de terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Wons voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie resulteert in lagere energielasten, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie