Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Schettens

De hoogte van de energierekening beperken? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Schettens is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport stelt bloot welke aanbevelingen relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het aanbevelingen-rapport bieden ze in detail de kosten en het rendement van de potentiële woningaanpassingen. Het plan is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij schrijft een rapport met aanbevelingen met alle duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Zoals o.a.: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per maatregel krijg je inzicht in de geschatte kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Schettens die hun huis willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-schettens

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en zo de energienota te verkleinen. In het document wordt nauwkeurig omschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat het allemaal kost, en wat het rendement is. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, HR++ glas, warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een specialist op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze persoon neemt jouw huis op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Hij schrijft een rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een erkende vakman. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs check je centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Schettens (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het plan geeft een overzicht met verschillende duurzaamheidsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitenmuren met steenwol en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een betrouwbare energie-specialist. Objectieve bedrijven zijn te vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie specialisten zijn vrij in hun pricing. Het is aan te raden om enkele offertes te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een schema met duurzame investeringen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Schettens.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie specialist neemt de woning op en zoekt uit welke opties gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een onderbouwd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen vind je onderdelen zoals de kosten, de besparing en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Schettens laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw pand?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Schettens vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gekwalificeerde expert. Het is aan te raden om een energie-specialist uit de regio te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Bijgaand lees je gegevens van goede energieadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Projoule Energie en installatieadviesKerkhoflaan 98723BWKoudum
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
Energielabel en Advies SpoelmanDs L Tinholtstraat 458723CWKoudum
Multi@workMoarrawei 48617LCAbbega
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Schettens

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Schettens die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zouden graag een lagere energierekening willen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder noemen we de meest interessante energiebesparende maatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over woning isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Schettens

 1. Een gunstigere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Stijgende woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (klik voor meer info)€1215,00€235,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4645,00€660,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4745,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2940,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€425,00€32,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €21,00€32,50 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Vind een energiedeskundige en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Schettens is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Woningisolatie is essentieel: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van lawaai van de straat en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de HR-ketel op gas. Het gebruik de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De aanvullende stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder noemen we handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Schettens: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Essent, Eneco, Vattenfall en United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, Vandebron. Met de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.300 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 of 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Schettens laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler is de speciale zonnecollector (op het dak) een een opslagvat voor het warme tapwater. Het boilersysteem genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om water te verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) is er al voor €3.000 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €235,00 – €400,00 per IR-paneel.

Voordelige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Schettens. Bijgaand lees je een schema met populaire en voordelige duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Schettens!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Schettens: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsplan geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur bekijk het huis en checkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een goed energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Ontdek beschikbare subsidies in Schettens

Alle huizen in Provincie Friesland moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder doorzoek je actuele informatie de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Schettens.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isoleren van ramen, dak, gevel, wanden, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Schettens opzoeken in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Hartwerd, Longerhouw en Burgwerd).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Schettens

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Schettens?

Dit energie maatwerkadvies Schettens is een adviesrapport met daarin concrete maatregelen voor het duurzamer maken van een huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsplan bespreekt per maatregel het kostenplaatje en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor huizeneigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situaties is dit concept plan verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke keuzes jouw energieverbruik doen dalen. Middels dit advies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. Het tarief komt uit tussen de €185,00 – €310,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €245,00. Het is nuttig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Schettens te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het gebouw duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de opbrengsten per jaar.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Schettens voor bedrijven. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie