Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Burgwerd

Besparen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp aan de CV koppelen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Burgwerd biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en geeft een toelichting wat de mogelijkheden zijn. Het rapport laat woningeigenaren zien welke keuzes je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energieplan beschrijven ze uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de potentiële energiebesparende maatregelen. Het energiebesparingsadvies is geschikt voor particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je ontvangt een energieplan met alle verduurzamingsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per maatregel kun je aspecten achterhalen zoals een kostenbegroting wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Burgwerd die een beter energielabel willen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-burgwerd

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te verlagen. In het plan staat dus heel concreet aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat het allemaal kost, en hoeveel je gaat besparen. In dat geval kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek voor een persoonlijk advies. Deze persoon doet een grondige analyse en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Jij ontvangt een rapport met alle vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Let op: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Ga je je huis overzetten op groene energie, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een objectieve specialist. Deskundige en neutrale energieadviseurs kan je vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Burgwerd (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieadvies geef je inzicht in verschillende energiebesparende maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het plaatsen van buitenmuurisolatie met steenwol en het gebruik van een zonneboiler. Hierna laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Deskundige maatwerkadviesbureaus zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energieadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is beter om diverse offertes te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf klussen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een complete samenvatting met energiebesparende maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Burgwerd.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau komt langs en bekijkt welke duurzaamheidsmaatregelen passen bij de woning. Kort hierop verstuurt hij een compleet energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen toont het rapport eigenschappen zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Hier kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Burgwerd laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-experts en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn huis?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Burgwerd vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een professionele vakman. Het is wijs om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder behandelen we adresgegevens van mogelijk beschikbare EPA-adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Projoule Energie en installatieadviesKerkhoflaan 98723BWKoudum
EPA BureauKoarnleane 18771LBNijland
Tolsum Energie AdviesKlaas de Jagerlaan 128802BVFraneker
Energielabel en Advies SpoelmanDs L Tinholtstraat 458723CWKoudum
Multi@workMoarrawei 48617LCAbbega
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Burgwerd

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Burgwerd die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen besparen op de energiekosten. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het stuk hieronder kan je aan de slag met de meest interessante verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over elektrisch koken.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Burgwerd

 1. Verlaag je energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (lees meer over isolatie)€4255,00€500,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11650,00€645,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5345,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3390,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€425,00€31,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €5,90€5,50 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Burgwerd is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Je profiteert van de goede effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een hoger wooncomfort, het is een groene investering, het houdt harde geluiden buiten de deur en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Noemenswaardig: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele HR-ketel. Hij werkt met warmte van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand delen we handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en zorgt voor warm tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Burgwerd: een relatief goedkoop systeem en kan goed functioneren in wat oudere huizen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall, Engie, Essent en Powerpeers, Oxxio, Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl. Middels het salderingsprincipe kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een set met 10 zonnepanelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.550 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak met voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Burgwerd laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonlicht gevoelige zonnecollector en een extra buffervat. Het boilersysteem maakt veel warm tapwater mogelijk voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) komt uit op ongeveer €3.350 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Goede pluspunten zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een milieuvriendelijk energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €200,00 – €550,00 per IR-paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Burgwerd. In het gedeelte hieronder vind je daarom een overzicht met belangrijke en niet al te dure duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Burgwerd!

Regel een adviesgesprek en ontdek hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Burgwerd: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat energiebesparende maatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesrapport vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur komt je huis en berekent de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een gunstig energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Burgwerd

Praktisch alle huis in Provincie Friesland moeten een stuk duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder bespreken we handige informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Burgwerd.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van gevel, vloer, wanden, dak, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Súdwest-Fryslân biedt mogelijk aanvullende regionale subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Súdwest-Fryslân kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Burgwerd opzoeken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kom je geld tekort? Kies dan voor een gunstige lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Reahûs, Hichtum en Hidaard).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Burgwerd

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Burgwerd?

Het energie maatwerkadvies Burgwerd is een adviesrapport met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieplan behandelt per maatregel de geraamde kosten en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor huizeneigenaren die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor die situatie is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is heel specifiek en geeft aan welke opties jouw energierekening doen dalen. D.m.v. dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden berekend op basis van het type woning, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €225,00 tot ongeveer €350,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je om en nabij de €270,00. Tip: het is handig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Burgwerd op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Middels deze methode kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het gebouw te optimaliseren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Dit is natuurlijk ook met de geschatte prijzen en het rendement.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Burgwerd voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie leidt tot lagere maandelijkse energielasten, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. Check RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie